Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
7. listopadu 2023 13:41
Čas čtení 0:34

Požár na Olomoucku: Jeden zraněný, policie nevyloučila úmyslné zapálení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár na Olomoucku: Jeden zraněný, policie nevyloučila úmyslné zapálení
Zdroj: HZS Olomouckého kraje

Od brzkých ranních hodin zasahovali hasiči Olomouckého kraje u požáru rodinného domku. Uvnitř byla jedna zraněná osoba. Sousední přilehlé budovy se podařilo uchránit.

K zahoření došlo v Olomouci, v části Černovír, v přízemní části domu, odkud se oheň rychle rozšířil do celého objektu.

„V průběhu zásahu bylo nutné odstranit část střešní krytiny, dohledat místa vykazující nebezpečné tepelné hodnoty a likvidovat drobná ohniska požáru,“ uvedl mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák.

V domě se nacházela zraněná osoba, která byla předána do péče lékařů. Škoda přesáhne jeden milion korun. Využita byla i výšková technika.

7. listopadu 2023 12:12 Čas čtení 0:20 Předpověď počasí: Připrav si kabát a deštník. Dojde na přeháňky, někde budou i sněhové Předpověď počasí: Připrav si kabát a deštník. Dojde na přeháňky, někde budou i sněhové

Co stálo za příčinou vzniku požáru, řeší momentálně Policie ČR. Není vyloučeno ani úmyslné založení. „Stanovení konkrétní právní kvalifikace je předmětem dalšího šetření,“ uvedla na platformě X (dříve Twitter).

Domů
Sdílet
Diskuse