Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
12. listopadu 2023 15:21
Čas čtení 0:51

Krutá vražda v Marseille: Útočníci s kalašnikovem zabili před McDonald's dva lidi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Krutá vražda v Marseille: Útočníci s kalašnikovem zabili před McDonald's dva lidi
Zdroj: TASR - Igor Calpaš

Postřelení muži měli být podle místní policie zapojeni do obchodu s drogami a do násilí na jihu Francie. ​

Střelba ve francouzském městě Marseille si vyžádala dvě oběti a tři zraněné. Došlo k ní v sobotu večer přibližně ve 23:00 v jedné z nejchudších městských čtvrtí. TASR o tom informuje podle zprávy agentury AFP.


„Pět lidí sedělo ve svém autě na parkovišti u McDonaldu, když vedle nich zastavilo další vozidlo a útočníci střelbou z útočné pušky kalašnikov zabili řidiče a spolujezdce,“ uvedla šéfka prokuratury v Marseille.

12. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 1:09 Předpověď počasí: V Česku může místy sněžit, tvořit se bude i náledí Předpověď počasí: V Česku může místy sněžit, tvořit se bude i náledí

Oběťmi střelby se stali muž a žena ve věku 20 až 30 let. Mezi třemi zraněnými byli dva muži a další žena. Policie tyto muže znala kvůli jejich zapojení do obchodu s drogami a do násilí v regionu kolem města Toulon na jihu Francie. 

Za střelbou je zřejmě zločinecká skupina

Totožnost útočníků zůstává nadále neznámá. Auto, které jim pravděpodobně patřilo, bylo nalezeno vyhořelé nedaleko místa činu. Policie střelbu vyšetřuje jako vraždu a pokus o vraždu v rámci zločinecké skupiny. Na místě se také našly nábojnice z munice používané v puškách kalašnikov.


Mezi zraněnými je 29letý muž, kterého střely zasáhly do hrudníku a zůstává v ohrožení života. Jedna ze žen přišla o palec na ruce. Třetí osoba utrpěla jen lehká poranění.


V posledních letech policie v Marseille zaznamenala nárůst násilí spojeného s obchodem s nelegálními drogami. V souvislosti s násilím ve městě během letošního roku zemřelo přes 45 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse