Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
12. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 1:09

Předpověď počasí: V Česku může místy sněžit, tvořit se bude i náledí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku může místy sněžit, tvořit se bude i náledí
Zdroj: TASR/DPA

Do Česka dorazilo pravé podzimní počasí. S nižšími teplotami a oblačnou oblohou můžeme v příštím týdnu místy očekávat také příchod sněhové nadílky. Kdy to bude?

V neděli bude polojasno až oblačno, v severovýchodní polovině území zpočátku až zataženo. Místy se může objevit déšť nebo přeháňky, které budou v polohách nad 600 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové. Večer na jihozápadě Čech očekáváme přibývání oblačnosti, ojediněle se tam může vyskytnout i náledí. Nejvyšší teploty vystoupají k pěti až devíti stupňům.

V noci z neděle na pondělí podle meteorologů napadne v polohách nad 700 metrů až pět centimetrů sněhu.

Pondělní obloha bude oblačná až zatažená, v severozápadní polovině území zpočátku místy polojasná. Ráno se mohou ojediněle vyskytnout i mlhy, které budou místy mrznoucí. Zpočátku dne je nutné při smíšených srážkách počítat s tvorbou ledovky. V polohách nad 600 metrů se očekávají i srážky smíšené či sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od čtyř do osmi stupňů. 

V úterý očekáváme oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, které budou k večeru četnější. Nejvyšší denní teploty mezi devíti až 13 stupni. Vát bude mírný západní vítr o síle tři až sedm metrů za sekundu. 

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Oblačná až zatažená obloha s námi zůstane i ve středu. Na většině území se očekává občasný déšť nebo přeháňky, které budou později během dne částečně přibývat. Nejvyšší denní teploty vystoupají na osm až 12 stupňů.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se mohou objevit přeháňky. Postupně bude od západu přibývat oblačnosti. Nejvyšší denní teploty meteorologové očekávají mezi šesti až deseti stupni. 

Od pátku do neděle můžeme nad Českem očekávat oblačno až zataženo, v závěru období místy polojasno. Zpočátku na většině území přeháňky, které však budou na konci víkendu již jen ojedinělé. Na horách a postupně i ve středních polohách se mohou vyskytnout smíšené či sněhové srážky. Nejvyšší denní teploty očekáváme od čtyř do devíti stupňů, později od dvou do šesti stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse