Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ondřej Mrázek
20. listopadu 2023 9:03
Čas čtení 1:05

Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média
Zdroj: Profimedia.cz

Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta opustili českou reprezentaci před klíčovým duelem s Moldavskem. Jejich zkratu si všimli i v zahraničí.

Pouhý bod dělí český národní tým od postupu na Euro 2024. Mužstvo čeká v pondělí 20. listopadu ve večerních hodinách duel s Moldavskem, bude se však muset obejít bez trojice hráčů ze základní sestavy, která vypadla poté, co porušila všechna možná pravidla a vyrazila si místo regenerace zapařit do nočního klubu v Olomouci.

19. listopadu 2023 12:52 Čas čtení 0:37 V noci pařili v klubu. Z české fotbalové reprezentace byli vyhozeni tři hráči V noci pařili v klubu. Z české fotbalové reprezentace byli vyhozeni tři hráči

Následný poprask pochopitelně vedl k okamžité reakci realizačního týmu, a Brabec, Coufal i Kuchta tak nároďák opustili. Do trojice hráčů se okamžitě pustili domácí experti, včetně například bývalého kouče národního mužstva Petra Rady, jenž napsal, že jako hráč taky nebyl svatý, tento exces už je ale i na něj příliš.

„IQ nula, k tomu není co dodat. Coufal hraje za West Ham, tak jestli se už cítí jako Ronaldo… Jenže ani Ronaldo, ani Messi by si něco takového před tak velkým zápasem přece netroufli,“ uvedl trenér pro Sport.cz.

Logicky si celé kauzy všimli také v zahraničí. „Opilý fotbalista se po zápase procházel po ulici. Krok od tragédie,“ píše polský Sport.pl.

Aféra rezonovala i na britských ostrovech. „Hvězda West Hamu je jedním ze tří hráčů národního týmu vykázaných po zásadním porušení pravidel,“ napsal Mirror.com.

„Hvězda West Hamu Vladimir Coufal byl potupně poslán domů,“ popsal zase pro změnu The Sun.

Kauzu rozebral i slovenský portál SME.sk. „Skandál v Česku. Hráči popíjeli v klubu, reprezentace je vyřadila,“ zní tamější titulek.

V současnosti už tak zpráva oběhla prakticky všechny větší fotbalové země, což bohužel na stav české reprezentace nevrhá dobré světlo a ani nepomáhá psychice ostatních v týmu před důležitým zápasem o postup na Mistrovství Evropy ve fotbale 2024.

Domů
Sdílet
Diskuse