Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
21. listopadu 2023 10:20
Čas čtení 0:45

Vojenská policie a NCOZ zasahují na různých místech ČR

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Vojenská policie a Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahují na několika místech v ČR. Informace potvrdili ČTK bez bližších podrobností mluvčí Vojenské policie Barbora Bitalová a mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Mluvčí Ibehej pro iROZHLAS.cz doplnil, že vyšetřování jeho útvaru se netýká ministerstva obrany ani armády. Podle zjištění Neovlivní.cz se kriminalisté z NCOZ zaměřili konkrétně na někdejšího primátora Pardubic Martina Charváta (ANO).

 
„Mohu potvrdit, že dnes byla pověřeným orgánem Vojenské policie zahájena realizace zajišťovacích úkonů trestního řízení. Vzhledem k tomu, že je řízení neveřejné, nebudeme prozatím poskytovat další informace,“ uvedla ve vyjádření ČTK Bitalová. Ibehej ČTK sdělil, že NCOZ dnes provádí úkony trestního řízení a více informací v tuto dobu poskytovat nebude.

Policie
Zdroj: Policie ČR

Tajemník pardubického magistrátu Michal Zitko ČTK řekl, že policie od rána zasahuje v několika budovách městského úřadu. Zřejmě bude požadovat předání výpočetní techniky a písemné dokumenty. Bližší informace odmítl uvést, protože je vázán mlčenlivostí a nechce mařit vyšetřování.

Současný pardubický primátor Jan Nadrchal (ANO) je spolu s náměstkem Jakubem Rychteckým (Žijeme Pardubice / SOCDEM) na zahraniční služební cestě a nemají o zásahu policie žádné bližší informace.

21. listopadu 2023 8:35 Čas čtení 0:19 Mladý muž v Německu zaútočil sekerou na policisty. Museli na něj vytáhnout zbraň Mladý muž v Německu zaútočil sekerou na policisty. Museli na něj vytáhnout zbraň

Charvát stál v čele Pardubic v letech 2014 až 2022, nyní je členem městské rady a zastupitelstva Pardubic.

Pardubické zastupitelstvo má 39 členů. Koalici tvoří hnutí ANO, které vyhrálo loňské komunální volby, spolu s Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice má 20 hlasů.

Domů
Sdílet
Diskuse