Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
21. listopadu 2023 v 11:03
Čas čtení 0:27

České nemocnice už ruší prosincové operace. Lékaři se chystají na protesty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České nemocnice už ruší prosincové operace. Lékaři se chystají na protesty
Zdroj: Pexels/Cedric Fauntleroy

Řada nemocnic už je připravena na výrazné omezení provozu kvůli plánovaným protestům lékařů. Uvedl to Deník N, který má k dispozici pokyny vedení některých zařízení.

Už zkraje měsíce bylo pravděpodobné, že lékaři v prosinci zahájí své protesty proti neplaceným přesčasům a výši platů. To se nyní začíná stávat realitou, jak dokládají některé pokyny vedení nemocnic, jež obdržel Deník N.

21. dubna 2023 v 6:00 Čas čtení 4:58 Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů? Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů?

Ministr zdravotnictví Válek (TOP 09) se plánuje se zástupci lékařů znova setkat, v současnosti se totiž schyluje k odložení tisíců vyšetření a stovek operací v prosinci.

Ze 22 tisíc nemocničních lékařů, respektive 13 tisíc sloužících lékařů, vypovědělo na prosinec přesčasy šest tisíc. Obzvlášť silný výpadek údajně čeká jihlavskou nemocnici, kde chce přestat sloužit přesčasy téměř polovina lékařů. V pražské Fakultní nemocnici Bulovka pak necelé dvě pětiny a ve Fakultní nemocnici Brno či Fakultní Thomayerově nemocnici až třetina lékařů, uvedl server ČT24.

Lékaři s výpovědí přesčasů.
Lékaři s výpovědí přesčasů. Zdroj: ČT24
Domů
Sdílet
Diskuse