Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
22. listopadu 2023 17:14
Čas čtení 1:12

Fialovej hnus v tekuté podobě. Na internetu se prodává pivo dehonestující Petra Fialu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fialovej hnus v tekuté podobě. Na internetu se prodává pivo dehonestující Petra Fialu
Zdroj: Občanská demokratická strana

Na českém e-shopu se objevilo pivo zesměšňující premiéra Petra Fialu (ODS).

Podnikatel Dušan Mesarč začal před několika dny na svém e-shopu Najím se, až zhubnu!prodávat pivo s názvem Fialovej hnus dehonestující premiéra Petra Fialu (ODS). Premiér je na plechovce vyobrazen jako pohádkový král Kazisvět s fialovými vlasy.

Pivovar zvažuje žalobu. Jak reagoval Fiala?

„Vážení, dorazila první várka Fialového hnusu. První balíčky už míří ke šťastným zákazníkům. Design se mi, myslím, povedl. Ondřej Thor, Pavel Matějka, Jindřich Rajchl a Úřad vlády ČR dostanou ode mne balení zdarma. Jinak se dá objednat na e-shopu. Podniky, které by chtěly šířit a propagovat našeho skvělého nuteliéra Fialu? Prosím o soukromou zprávu,“ uvedl obchodník v příspěvku na facebooku u fotek s plechovkou, kterou navíc vyfotil s fekálním vozem v pozadí.

Podle serveru Seznam Zprávy obchodník původně prezentoval pivo Fialovej hnus jako Postřižinskou desítku, tedy výrobek českého pivovaru. Pivovar se ale proti tvrzení ohradil a zvažuje právní kroky.

„Žádnou plechovku či grafiku na plechovku s tímto primitivním designem jsme nevyrobili a ani neautorizovali k použití. Kontaktovali jsme e-shop, aby tento nepravdivý údaj okamžitě odstranil. Naše společnost vystupuje slušně a apoliticky, a proto nelze nechat zneužití našeho dobrého jména jen tak,“ řekl pro Seznam Zprávy Jan Benák, obchodní ředitel pivovaru Nymburk, který Postřižinské pivo vyrábí. 

9. listopadu 2023 11:26 Čas čtení 1:07 Petr Fiala a jeho výprava do Německa jako terč vtipů. Koukni na ty nejlepší (Aktualizováno) Petr Fiala a jeho výprava do Německa jako terč vtipů. Koukni na ty nejlepší (Aktualizováno)

Informace o Postřižinském pivu z internetového obchodu zmizela. Nyní stránka uvádí, že se jedná o desetistupňové pivo ze Slovenska. „Vyrobili jsme to na objednávku českého zákazníka. Země původu je Slovensko,“ potvrdil zástupce firmy WRC Marián Nemček pro Seznam Zprávy. Plechovka piva Fialovej hnus se původně prodávala za pekelných 666 korun, nyní stojí 59 korun. 

fiala
Zdroj: Snímek obrazovky/ Najimseazzhubnu.cz

K celé situaci se pro Seznam Zprávy vyjádřil také tiskový mluvčí Petra Fialy. „Snaha prodávat touto formou půllitr piva za téměř sto korun vypovídá nejvíce o samotném panu podnikateli,“ uvedl mluvčí Václav Smolka. Fiala podle Smolky nehodlá zesměšňujícímu výstřelku věnovat jakoukoliv pozornost, protože to je přesně to, co by si autor přál.

Domů
Sdílet
Diskuse