Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. listopadu 2023 v 18:24
Čas čtení 0:44

Češi a Češky mají o nejpopulárnější streamovací službě jasno. Koukni, která se umístila nejvýš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi a Češky mají o nejpopulárnější streamovací službě jasno. Koukni, která se umístila nejvýš
Zdroj: Netflix

Nejoblíbenější streamovací platformou v Česku je Netflix. Vyplývá to z výsledků aktuálního průzkumu o používání streamovacích služeb, který zveřejnila agentura Atmedia.

Americký Netflix podle průzkumu využívají až dvě třetiny Čechů a Češek. V první pětici se umístilo také Voyo, HBO Max, Disney+ a Prima+, informoval o tom web Lupa.cz.

19. listopadu 2023 v 11:00 Čas čtení 4:42 Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu Hulení, šňupání, ale i vánoční klasika. Vybrali jsme 10 nejlepších českých filmů na Netflixu

Průzkum probíhal v druhém a třetím čtvrtletí letošního roku, s konečným pořadím nepohnulo ani letošní spuštění českých verzí služeb SkyShowtime a Canal+. 

„Žebříček nejvyužívanějších placených VOD služeb je od začátku roku 2023 stabilní. Ustálil se poté, co na český trh vstoupilo v červnu 2022 Disney+ a televizní skupina Prima představila v únoru 2023 svou streamovací službu Prima+. Oba hráči se vzápětí dostali do žebříčku top 5 streamovacích služeb na českém trhu,“ uvedl pro Lupa.cz ředitel výzkumu ve společnosti Atmedia Pavel Müller.

3. listopadu 2023 v 9:00 Čas čtení 2:15 Zbytek roku bude na Netflixu parádní jízda. Po Fincherově Zabijákovi dorazí konec světa i fejkové Star Wars Zbytek roku bude na Netflixu parádní jízda. Po Fincherově Zabijákovi dorazí konec světa i fejkové Star Wars

Obliba streamovacích služeb v Česku roste

Z průzkumu také vyplývá, že alespoň jednu z placených streamovacích služeb využívá alespoň jednou měsíčně 43 procent Čechů a Češek ve věku od 15 do 69 let. Jedná se o 2,8 milionu diváků a divaček, kteří za sledování platforem platí měsíčně v průměru 333 korun. 

28. listopadu 2023 v 6:00 Čas čtení 12:21 Dabovala Arcane nebo Pána prstenů. „Nejnebezpečnější jsou udýchané scény,“ říká Štěpánka Fingerhutová Dabovala Arcane nebo Pána prstenů. „Nejnebezpečnější jsou udýchané scény,“ říká Štěpánka Fingerhutová

Autoři výzkumu také upozorňují, že ne všichni za streamovací služby platí. Až pětinu přístupů v Česku tvoří účty, které jsou sdílené mezi známými či přáteli. 

Domů
Sdílet
Diskuse