Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. prosince 2023 v 12:21
Čas čtení 0:49

Místo slavného knihkupectví z Vrchní, prchni bude Starbucks

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Místo slavného knihkupectví z Vrchní, prchni bude Starbucks
Zdroj: Filmové studio Barrandov

Na místě známého knihkupectví Fišer se od jeho uzavření v roce 2017 vystřídalo několik podniků. Nově v prostorech otevře svou kavárnu řetězec Starbucks.

V knihkupectví Fišer v pražské Kaprově ulici, které bylo proslulé díky filmu Vrchní, prchni, se knihy prodávaly již od roku 1933. Od 24. prosince 2017 se však prostor definitivně uzavřel, provozovatel se nedohodl na prodloužení nájmu. Na místě se od té doby vystřídalo několik podniků. Místo knih si tam lidé nově budou chodit pro kávu společnosti Starbucks.

„Od roku 2017, kdy skončilo, se tam vystřídaly dvě posh restaurace, ta druhá byla zavřená asi rok. Tak aspoň tam teď budou chodit lidi, což u předchozích podniků moc neplatilo,“ napsal na platformu X zakládající člen Pirátské strany Dalibor Záhora.

Při příležitosti uzavření knihkupectví před šesti lety přišlo zavzpomínat několik desítek lidí, včetně autorů nebo bývalých prodejců. Proslov měl literární historik a pedagog Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy Martin C. Putna, který zmínil, že knihkupectví nejsou jen regály nebo knihy, ale že některá z nich mohou být dokonce něčím jako bytostí se svou duší. Jedním z nich bylo dle něj právě i knihkupectví Fišer nesoucí jméno knihkupce Bohumila Fišera.

Domů
Sdílet
Diskuse