Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. prosince 2023 15:32
Čas čtení 0:32

Voda v Ústí nad Labem zaplavila důležitou silnici. Protipovodňová ochrana byla zřejmě k ničemu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Voda v Ústí nad Labem zaplavila důležitou silnici. Protipovodňová ochrana byla zřejmě k ničemu
Zdroj: Ústí nad Labem

Protipovodňová opatření obvykle slouží k ochraně měst a jejich obyvatel před velkou vodou. Jinak je tomu však v Ústí nad Labem, kde i přes existenci protipovodňové vany řeka zaplavila důležitou komunikaci spojující Děčín s Lovosicemi.

Jak uvedl server iDnes.cz, řidiči musí kvůli zatopené Přístavní ulici projíždět přes centrum města. Lidé na sociálních sítích sdílejí fotografie zachycující velké množství vody na silnici pod mostem Dr. Edvarda Beneše. Nefunkční protipovodňová opatření se stala terčem posměchu.

Primátor se brání

Primátor města Petr Nedvědický (ANO) ve vyjádření pro iDnes.cz uvedl, že občané zatopenou protipovodňovou vanu chápou jako chybu města. Ve skutečnosti se však jedná o majetek Ředitelství silnic a dálnic, které na vaně zřejmě neprovádělo pravidelnou údržbu. „Mrzí mě, že se za poslední dny nikdo z odpovědných pracovníků ani neobtěžoval přijít se na to kouknout,“ prohlásil. 

Podle Nedvědického v minulosti došlo k poškození zpětné klapky na vaně, která by za běžných okolností měla vydržet i třetí stupeň povodňové aktivity. „Je prý zničená převodovka klapky a nelze ji, ani kdyby se tam potopil potápěč, ručně zavřít,“ dodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse