Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. ledna 2024 8:56
Čas čtení 0:45

Do Česka míří silné mrazy. Teploty klesnou hluboko pod nulu, bude i minus 15 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka míří silné mrazy. Teploty klesnou hluboko pod nulu, bude i minus 15 stupňů
Zdroj: Freepik/volně k užití

Během soboty začne nad Česko pronikat studený arktický vzduch, který společně s tlakovou níží přinese silné mrazy a sněžení.

Mrazivé počasí k nám dorazí o víkendu, během neděle meteorologové očekávají celodenní mrazy na celém území. Zejména na Moravě a ve Slezsku se k mrazům přidá i silný vítr, kvůli kterému může pocitová teplota klesnout i pod minus deset stupňů Celsia. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Celodenní mrazy s námi zůstanou i na začátku příštího týdne. V pondělí a v úterý rtuť teploměru většinou nevystoupí nad minus tři stupně. Na Moravě a ve Slezsku by se v případě silnějšího větru mohly teploty dostat i pod minus 15 stupňů. 

Slunce bude klamat

Pohled z okna na začátku příštího týdne může s ohledem na předpověď leckoho zmást, za okny by totiž mělo být relativně slunečné počasí. Důvodem je kontinentální charakter proudícího vzduchu, který s sebou nepřinese srážky. Oteplení meteorologové očekávají ve středu, kdy by měly teploty výrazněji stoupnout. 

Domů
Sdílet
Diskuse