Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
9. ledna 2024 11:46
Čas čtení 0:47

Teplota v Česku klesla až pod minus 20 stupňů. Mrazy ještě nekončí, navíc stále hrozí povodně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Teplota v Česku klesla až pod minus 20 stupňů. Mrazy ještě nekončí, navíc stále hrozí povodně
Zdroj: Pixnio/volně k užití

Česko se v úterý probudilo do dalšího velmi mrazivého rána. Rekord naměřila meteorologická stanice Osoblaha na severu Moravy, kde teplota klesla na minus 20,8 stupně Celsia.

Mrazy budou pokračovat i v dalších dnech. Od úterního večera do čtvrtečního rána mohou noční a ranní teploty klesat pod minus 12 stupňů. V noci na středu se mohou podle meteorologů objevit silné mrazy na většině území. Zatímco v západní části země je jejich příchod méně pravděpodobný, na východě mohou teploty místy klesnout i pod minus 18 stupňů. 

8. ledna 2024 20:39 Čas čtení 0:23 Univerzita Karlova podá trestní oznámení na poslance SPD za jeho výrok o vrahovi z filozofické fakulty Univerzita Karlova podá trestní oznámení na poslance SPD za jeho výrok o vrahovi z filozofické fakulty

Varování meteorologů před silným mrazem stále platí pro většinu republiky. Malým dětem, starším a nemocným lidem se doporučuje omezit dobu pobytu venku.

Hladiny řek jsou stále vysoko

Dramatická situace stále panuje na českých řekách, povodňová bdělost stále platí pro Prahu a Jihočeský kraj. Kvůli zvýšenému odtoku vodní nádrže Lipno dosahuje hladina Vltavy v Českém Krumlově třetího stupně povodňové aktivity. Díky sníženému odtoku na vodní nádrži Vrané se očekává pokles hladiny Vltavy v Praze, řeka se však bude i nadále pohybovat okolo prvního povodňového stupně.

Domů
Sdílet
Diskuse