Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Adamkovičová
11. ledna 2024 15:31
Čas čtení 2:12

Kauza Hudáček pokračuje. „Dcera přišla domů s pláčem, budu se bránit u soudu,“ vzkázal hokejista

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

Po odchodu z Kladna jsou slovenského brankáře plná média. K právní obraně ho však přesvědčila až jeho dcera.

Minulý týden hokejový svět šokovala zpráva o slovenském brankáři Júliu Hudáčkovi a jeho krátkém působení v českém klubu Rytíři Kladno. Místním fanouškům se nelíbilo, že Hudáček hrál za ruskou KHL, podle jejich názoru nepřímo podporoval agresi na Ukrajině.

9. ledna 2024 9:39 Čas čtení 0:48 Hokejista Hudáček míří po (ne)angažmá v Kladně do Německa. Jágr si rýpl do novinářů, pak reakci smazal Hokejista Hudáček míří po (ne)angažmá v Kladně do Německa. Jágr si rýpl do novinářů, pak reakci smazal

Po vyhazovu dostal odstupné přes 370 tisíc korun a následně podepsal smlouvu s týmem Löwen Frankfurt v nejvyšší německé lize. Hudáček však po vlně kritiky ostře zareagoval.

„Je třeba uvést věci na pravou míru, vyvrátit lži a nesmysly,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro tvnoviny.sk. „Především musím důrazně prohlásit, že jsem byl vždy jednoznačně proti válce na Ukrajině. Chci také zdůraznit, že jsem nikdy slovně ani žádným jiným gestem nevyjádřil podporu ruskému režimu. To je holý fakt a snažit se mi namluvit něco jiného je účelová manipulace,“ dodal.

„Samozřejmě jsem se v několika rozhovorech vyjádřil ke svému osobnímu životu v Rusku, který jsem vedl společně se stovkami hokejistů z Česka, Slovenska, Finska a Kanady. Byl to život v klubu a s rodinou, jak je tomu u hokejistů všude na světě,“ pokračoval.

Hokejista už také sdílel dlouhý příspěvek na svém instagramu, kde se ke kauze vyjadřuje.

V ruské lize, ale ne za Rusko

Vyvrátil také mylné představy fanoušků a uvedl je na pravou míru. Přestože hrál v ruské KHL, reprezentoval kazašský tým Barys Astana. „Do Kazachstánu jsem odešel v roce 2022, o to absurdnější je moje situace. Samozřejmě že Astana hraje v KHL i proti spoustě ruských klubů, ale pokud je to důvod k veřejnému lynčování, pak svět není v pořádku,“ říká Hudáček.

július hudáček slovenský brankár hokejista
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

„Respektuji názory ostatních, ale znám mnoho lékařů nebo učitelů, kteří stále pracují v Rusku. Byl bych velmi nerad, kdyby lékaře, který léčí pacienty v Rusku, po návratu na Slovensko vyhodili z práce. Protože je to stejné, jako kdyby byl někdo propuštěn kvůli své rase nebo náboženství. A to je v rozporu s Listinou základních práv a svobod,“ míní Hudáček.

K jeho dvoudennímu pobytu v české lize se vyjádřil i šéf Dukly Trenčín Milan Radosa. Na sociální síti X často komentuje kauzu spojenou s odchodem hokejisty z týmu a Hudáčka vůbec nešetří. O tom, že po odchodu z klubu Rytíři Kladno dostal tučné odstupné, Radosa napsal, že by měl „celou částku věnovat dětem na Ukrajině“. K situaci se vyjádřil i bývalý český útočník Jakub Koreis, který Hudáčka označil za „lidskou hyenu“.

Chce se obrátit na soud, přesvědčila ho k tomu jeho malá dcera

„Lidé jako pan Koreis nebo Radosa si na mně vybíjejí svou frustraci a ničí životy normálních hokejistů pod praporem strážců falešné morálky. Kdyby šlo jen o mě, mávnu nad tím rukou a nebudu si kazit čas s takovými jedovatými fanatiky,“ uvedl Hudáček.

24. dubna 2024 15:30 Čas čtení 3:51 „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti

„Ale poté, co se mi domů vrátila s pláčem moje malá dcera, jsem změnil rozhodnutí a rozhodl jsem se bránit jak tímto veřejným prohlášením, tak i právní cestou,“ přiznal v rozhovoru a ujistil Radosu, že vydělané peníze věnuje na charitu.

Radosa už na X stihl reagovat: „Nechci rozvíjet téma, které dnes zaznělo, že mě tento pán staví před soud a já se na ten soud upřímně těším. A na poznámku, že jsem jeho dceru dohnal k slzám: Je mi líto jakýchkoli slz malých dětí, ale upřímně řečeno je mi mnohem více líto slz zraněných ukrajinských dětí.“

Domů
Sdílet
Diskuse