Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
28. ledna 2024 16:15
Čas čtení 0:26

FOTO: Policii v Opavě vytváří obrázky umělá inteligence. Podívej se, jak vypadají

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Opavští policisté používají už několik týdnů na sociálních sítích obrázky vygenerované umělou inteligencí. Mají pro to několik důvodů. Autorství vždy přiznají a ohlas veřejnosti je zatím z většiny pozitivní.

Facebook Městské policie Opava dnes zdobí například obrázek uniformovaného muže, který na zasněžené silnici pomáhá řidičce vyměnit pneumatiku, seniorky na kolenou na přechodu pro chodce jako varování před ledovkou a další.

Rozhodnutí používat obrázky vygenerované AI přišlo se začátkem nového roku. „Co nás k tomuto rozhodnutí vedlo? Hlavní důvody byly dva – zachováni GDPR osob, jež jsou na fotografiích pořízených strážníky MPOL (jen rozmazání obličeje někdy nestačí), a malý výběr tematicky vhodných, volně dostupných fotografií (ochrana autorských práv),“ vysvětlila policie v příspěvku

Používání skutečných snímků z případů často není dle ředitele městské policie Jiřího Klena vhodné. „Problémem jsou autorská práva, navíc je na skutečných fotkách třeba rozmazávat registrační značky nebo obličeje,“ popsal Klen.

 
policie, sníhledovkaFacebook Městská policie OpavaFacebook Městská policie Opava
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse