Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
9. února 2024 10:24
Čas čtení 0:37

Český advokát si měl objednat vraždu bývalého přítele své dcery

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český advokát si měl objednat vraždu bývalého přítele své dcery
Zdroj: Policie ČR

Policie obvinila právníka z Pardubic ze závažného zločinu vraždy, spáchaného formou účastenství.

Pavel Matuška byl v polovině prosince 2022 přepaden a unesen před svým bydlištěm v Hradci Králové. Policie o necelý půlrok později zadržela tři muže podezřelé z jeho zmizení. Dva obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy a jednoho ze zvlášť závažného zločinu zbavení osobní svobody.

9. února 2024 7:00 Čas čtení 0:46 „Táta pil a mámu mlátil. Pak se to otočilo.“ V Česku přibylo dětí, které přihlíží násilí mezi rodiči „Táta pil a mámu mlátil. Pak se to otočilo.“ V Česku přibylo dětí, které přihlíží násilí mezi rodiči

Redakce CNN Prima News zjistila, že součástí případu by měl být ještě jeden muž, a to advokát z Pardubic, který si měl vraždu objednat. Policie ho obvinila ve středu ze zvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného formou účastenství. „Že jsem si měl zřejmě objednat zmizení a likvidaci bývalého přítele mojí dcery, to je nesmysl, je to úplná kravina,“ cituje CNN Prima News advokáta.

Sedmašedesátiletý muž byl odvezen do vazební věznice, kde bude v takzvané koluzní vazbě, která je omezena na dobu maximálně tří měsíců. Ve vazbě jsou tedy všichni účastníci případu. Třem z nich hrozí odnětí svobody na 15 až 20 let či výjimečný trest a jednomu vězení na pět až 12 let.

Domů
Sdílet
Diskuse