Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
14. února 2024 9:26
Čas čtení 0:28

Předávkování kratomem na Vysočině: 13letý chlapec skončil v nemocnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předávkování kratomem na Vysočině: 13letý chlapec skončil v nemocnici
Zdroj: Flickr/Dominic Milton Trott/volně k užití

Převozem do nemocnice skončilo popíjení skupinky mladistvých a nezletilých dětí v zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou. Děti kromě alkoholu užívaly i jiné látky, jedno z nich skončilo v nemocnici s předávkováním kratomem.

Hlídka policistů vyrazila na místo v pondělí večer. Zatímco některým zúčastněním se podařilo před policisty uprchnout, předávkovaný třináctiletý chlapec v parku zůstal. „Na místě byla také zdravotnická záchranná služba, která si vzala do péče třináctiletého chlapce, který měl užít látku kratom, po níž se mu udělalo špatně,“ uvedla pro server Novinky.cz policejní mluvčí Michaela Lébrová. 

Opilého mladíka našli na nádraží

Dítě skončilo v nemocnici v Havlíčkově Brodě. Policisté u ostatních dětí provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Jeden z mladíků, který před hlídkou utekl, byl později nalezen na místním vlakovém nádraží. Dechová zkouška u něj podle mluvčí prokázala 1,24 promile alkoholu. 

17. října 2023 11:00 Čas čtení 4:13 Co se stane s tvým tělem, když budeš pít každý den alkohol? Od první sklenky vína „na dobrou noc“ až po selhávání orgánů Co se stane s tvým tělem, když budeš pít každý den alkohol? Od první sklenky vína „na dobrou noc“ až po selhávání orgánů

Případ je nyní podle odboru sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) předmětem policejního vyšetřování. Policie také zjišťuje, kdo dětem nalezený alkohol prodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse