Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. února 2024 v 17:11
Čas čtení 0:41

Vláda schválila dočasný zákaz HHC. Kdy zmizí cukrovinky z obchodů?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vláda schválila dočasný zákaz HHC. Kdy zmizí cukrovinky z obchodů?
Zdroj: REFRESHER/Ondřej Jarůšek

Vláda na svém středečním zasedání podle očekávání schválila zákaz prodeje produktů obsahujících psychoaktivní konopnou látku HHC. K dostání už nebudou želé sušenky ani gumoví medvídci.

O vládním kroku informoval na X ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). „Vláda schválila dočasné zařazení HHC na seznam návykových látek. Správné rozhodnutí, které jsme jako KDU-ČSL navrhovali již vloni v létě. Nyní musí nařízení notifikovat Evropská komise a poté jsme za ministerstvo zemědělství a SZPI připraveni ihned plnit kontrolní roli,“ napsal ministr. 

13. února 2024 v 16:00 Čas čtení 5:33 „Nejhorší trip v životě po jediném HHC bonbonu.“ Zkoumali jsme, jaký stav zažiješ po HHC a proč látka tolik škodí „Nejhorší trip v životě po jediném HHC bonbonu.“ Zkoumali jsme, jaký stav zažiješ po HHC a proč látka tolik škodí

Od června loňského roku se v Česku látkou předávkovalo 170 lidí, z nichž většinu tvoří mladiství. Jak informoval server Novinky.cz, vláda neměla na zákaz jednotný názor. Rychlé zařazení HHC na seznam návykových látek prosazoval Výborný společně s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09).

Zákaz nebude platit dříve než od 1. března.

Piráti jsou proti 

Proti byli naopak Piráti, podle nichž by byla nejlepším řešením regulace prostřednictvím Státní zemědělské a potravinářské komise. „Zákaz úplně řešením není. Jednak to trvá dlouho a jednak vidíme už případy ve Francii, že jakmile zakážete nějakou látku, tak se objeví její syntetické deriváty, na které se zákaz nevztahuje,“ uvedl před jednáním vlády předseda strany Ivan Bartoš. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká pirátská strana (@pirati.cz)

Domů
Sdílet
Diskuse