Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
17. února 2024 10:23
Čas čtení 0:32

Donald Trump už v New Yorku nemůže podnikat. Kromě toho mu udělili pokutu přes 350 milionů dolarů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Podle soudu je Trump vinen z podvodu s nemovitostmi.

Soud v New Yorku v pátek nařídil bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi zaplatit pokutu více než 350 milionů dolarů poté, co ho uznal vinným z podvodu s nemovitostmi. Kromě toho mu na tři roky zakázal podnikatelskou činnost ve státě New York.

Rozhodnutí vydal soudce Arthur Engoron. Trump a jeho dva nejstarší synové Donald Trump mladší a Eric Trump čelili obviněním z nadhodnocování cen nemovitostí s cílem získat výhodu.

Občanskou žalobu vůči nim vznesla na podzim 2022 generální prokurátorka státu New York Letitia James. Obžalovaní vinu odmítají. Exprezidentovi právníci ještě před vynesením verdiktu uvedli, že se vůči němu odvolají.

Soudce rozhodl o pokutě 364 milionů dolarů za to, co označil za dlouholeté záměrné podvádění bank a jiných společností finančními výkazy, které nadhodnocovaly majetek exprezidenta. Ustoupil však od svého předchozího rozhodnutí, které by znamenalo zrušení Trumpových firem.

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse