Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
8. března 2024 7:34
Čas čtení 0:33

Předpověď na víkend: Jaro konečně zaklepe na dveře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď na víkend: Jaro konečně zaklepe na dveře
Zdroj: Unsplash / Priscilla Du Preez

O víkendu očekáváme oteplení. V neděli může rtuť teploměrů vystoupat až na 14 stupňů.

Již v pátek dojde k postupnému poklesu přílivu chladnějšího vzduchu, v noci však ještě teploty klesnou na minus jeden až minus pět stupňů Celsia. Ráno se mohou objevit i mrznoucí mlhy, přes den se již oteplí, a to až na 11 stupňů. Meteorologové varují především zemědělce, noční mrazy mohou poškodit kvetoucí stromy.

7. března 2024 10:13 Čas čtení 0:29 Letošní únor byl nejteplejší v historii. Průměrná teplota za posledních 30 let vyrostla o stupeň Letošní únor byl nejteplejší v historii. Průměrná teplota za posledních 30 let vyrostla o stupeň

V sobotu se již teploty i v noci budou držet nad nulou, přesněji kolem čtyř stupňů. Přes den očekáváme většinou jasno, jen místy zataženo. Teploty mezi devíti a 13 stupni. Foukat bude mírný vítr s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Ještě větší oteplení očekáváme v neděli. Noční teploty by se měly pohybovat mezi čtyřmi a osmi stupni Celsia. Ačkoliv před den bude spíše oblačno a zataženo, teploty by mohly stoupnout na 10 až 14 stupňů. Vanout bude opět mírný vítr s rychlostí mezi pěti a devíti metry za sekundu.

Domů
Sdílet
Diskuse