Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
9. března 2024 12:24
Čas čtení 0:42

Ukrývají USA před veřejností mimozemšťany? Pentagon se vyjádřil ke spekulacím o UFO

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrývají USA před veřejností mimozemšťany? Pentagon se vyjádřil ke spekulacím o UFO
Zdroj: Unsplash/Albert Antony/volně k užití

Pentagon v pátek zveřejnil závěry vyšetřování, které provedl Úřad pro řešení celoplanetárních anomálií zřízený v roce 2022 za účelem odhalování a zmírňování hrozeb z objektů, jako je třeba UFO. Jaká zjištění zpráva přinesla?

Zpráva se zabývá názory z oblasti popkultury na mimozemské technologie a mimozemské bytosti. Informoval o tom deník The Guardian.

„Stálé téma v popkultuře zahrnuje vytrvalé vyprávění o tom, že vláda USA získala několik mimozemských kosmických lodí a mimozemských biologických pozůstatků, že provozuje program nebo programy zpětného inženýrství získaných technologií a že se od 40. let 20. století spikla, aby toto úsilí utajila před Kongresem Spojených států a americkou veřejností,“ stojí ve výzkumu. 

9. března 2024 10:00 Čas čtení 4:04 Týden jsem měla každé ráno sex. Zjistila jsem, že věda má pravdu Týden jsem měla každé ráno sex. Zjistila jsem, že věda má pravdu

„Šíření televizních pořadů, knih, filmů a obrovského množství obsahu na internetu a sociálních sítích s největší pravděpodobností ovlivnilo veřejnou konverzaci na toto téma a posílilo tato přesvědčení v některých skupinách obyvatelstva,“ píše se dále ve zprávě.

Zpráva uvádí, že nebyly nalezeny žádné důkazy o tom, že by americké společnosti někdy vlastnily mimozemskou technologii a prováděly reverzní inženýrství.

Navzdory svým závěrům však zpráva odhalila, že vláda v určitém okamžiku zvažovala program zpětného inženýrství mimozemských technologií. Program s názvem Kona Blue byl navržen ministerstvu a podporován lidmi, kteří se domnívali, že americká vláda mimozemskou technologii skrývá. Návrh byl však nakonec zamítnut pro nedostatek opodstatnění jeho existence.

Domů
Sdílet
Diskuse