Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
20. března 2024 13:30
Čas čtení 0:38

V mase z Albertu objevila kontrola salmonelu. Nemáš ho doma?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V mase z Albertu objevila kontrola salmonelu. Nemáš ho doma?
Zdroj: Flickr/Marco Verch/volně k užití

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce zjistili přítomnost nebezpečné bakterie Salmonella enteritidis v mase prodávaném v supermarketu Albert. Bakterie může způsobit vážné zdravotní problémy.

Vzorek byl zjištěn 14. února u kuřecích hřbetů na polévku v prodejně ve Velkém Týnci na Olomoucku. Zjištění se týkalo výrobku s datem použitelnosti do 15. 2. 2024. Výrobcem je společnost RABBIT Trhový Štěpánov, a. s. 

17. dubna 2023 19:50 Čas čtení 0:56 Těchto 7 potravin škodí tvému mozku, říkají odborníci Těchto 7 potravin škodí tvému mozku, říkají odborníci

Bakterie Salmonella enteritidis způsobuje vážné onemocnění zvané salmonelóza, jehož inkubační doba se pohybuje v rozmezí od 12 hodin do pěti dnů. Mezi obvyklé projevy onemocnění patří průjem, horečka či zvracení. U malých dětí a starších osob při onemocnění hrozí tzv. salmonelová sepse, která může být i smrtelná. 

Není to poprvé

U výrobku se jedná již o druhý problém za poslední dobu. Loni v listopadu inspektoři narazili v havířovském Albertu na kuřecí hřbety do polévky, které silně zapáchaly po kažení. Při kontrole byly tehdy navíc zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku. 

Domů
Sdílet
Diskuse