Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
12. dubna 2024 14:02
Čas čtení 0:42

Balíkovna boxy zamíří přímo do domů. Zásilky bude možné odeslat z pohodlí domova

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Balíkovna boxy zamíří přímo do domů. Zásilky bude možné odeslat z pohodlí domova
Zdroj: Freepik / Freepik / volně k užití

Doručit balík na adresu bude možné i bez účasti příjemce. Umožní to nové sdílené boxy od Balíkovny, které si budou moci pořídit obyvatelé a obyvatelky bytových domů.

Novinka s sebou přináší jednu velkou výhodu. Balíky totiž díky novým boxům bude možné přijímat i odesílat. Nová zařízení budou napojena na vstupní dveře, což umožní vstup do domu doručovatelům. Nyní bude možné přes sdílené boxy přijímat pouze zásilky od Balíkovny, v příštím roce bude tato možnost zpřístupněna i jiným přepravním společnostem, informuje server Peníze.cz

Podoba sdíleného boxu určeného pro bytové domy či družstva.
Podoba sdíleného boxu určeného pro bytové domy či družstva. Zdroj: Balíkovna/propagační materiál

Cena není zrovna lidová

Sdílené boxy vyjdou společenství vlastníků na nejméně 80 tisíc korun, cena závisí na velikosti schránek. Za provoz boxu pak zákazníci zaplatí okolo 500 korun měsíčně. Součástí projektu je také speciální aplikace určená pro ty, kteří budou chtít novou službu využívat a zároveň se na provozu boxu finančně podílet. 

12. dubna 2024 9:56 Čas čtení 0:33 OBRAZEM: Obchoďák na Černém Mostě čeká velké rozšíření. Podívej se, jak bude vypadat OBRAZEM: Obchoďák na Černém Mostě čeká velké rozšíření. Podívej se, jak bude vypadat

„V tuto chvíli probíhá oslovování bytových družstev. Začali jsme také jednání s developery, kteří staví nové domy. Právě od nich vnímáme největší zájem,“ uvedl pro Peníze.cz ředitel Balíkovny Lukáš Rampas. 

V polovině roku by měly být boxy dostupné také pro majitele bytových domů, kteří si budou moci speciální schránku umístit na svůj plot či zeď. V tomto případě se bude cena za pořízení pohybovat mezi třemi až pěti tisíci korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse