Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
19. dubna 2024 8:17
Čas čtení 0:34

Žena předstírala záchvat, aby pomohla opilému řidiči. Policie oběma naměřila více než tři promile

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Žena předstírala záchvat, aby pomohla opilému řidiči. Policie oběma naměřila více než tři promile
Zdroj: Wikimedia Commons

Dopravní hlídka v neděli večer namátkově zastavila dvojici v autě na Chrudimsku. Ani jeden z nich nebyl v nejlepší kondici.

Když policisté zastavili auto Škoda Octavia s 51letým řidičem, tak ještě nevěděli, co je čeká. Přistoupili jako vždy k běžným kontrolním úkonům, jakmile však chtěli s řidičem podstoupit dechovou zkoušku, jeho spolujezdkyně začala tvrdit, že má psychiatrický záchvat spojený se srdeční arytmií. Řekla, že ihned potřebuje na lékařské pracoviště, kam ji její přítel prý zrovna vezl.

18. dubna 2024 14:34 Čas čtení 0:48 Portál občana v mobilu už funguje. Co všechno ti nabídne? Portál občana v mobilu už funguje. Co všechno ti nabídne?

Policistům se na celé situaci však něco nezdálo, takže dvojici odjet nenechali, ale pro jistotu na místo zavolali záchranku. Přivolaná pomoc ženu vyšetřila. „Byla v takové zdravotní kondici, že bezproblémově zvládla foukat do přístroje na zjištění alkoholu v dechu. Výsledek byl 3,73 promile,“ citují Novinky policejní mluvčí Ditu Holečkovou.

Policisté nakonec řidiči naměřili 3,15 promile. „Muž na místě přišel o řidičský průkaz a hrozí mu až jednoroční vězení,“ dodala Holečková. Žena, která se svého partnera snažila zachránit od dechové zkoušky, kvůli čemuž zbytečně nechala vyjet záchranku, žádnému postihu nečelí.

Domů
Sdílet
Diskuse