Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
4. června 2024 v 15:34
Čas čtení 0:54

„Právo na život platí pro všechny,“ skandují Turci. Nový zákon má uzákonit eutanazii toulavých zvířat

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Právo na život platí pro všechny,“ skandují Turci. Nový zákon má uzákonit eutanazii toulavých zvířat
Zdroj: Flickr

Tisíce lidí se sešly v Istanbulu na „shromáždění spravedlnosti“, aby protestovaly proti návrhu zákona o eutanazii toulavých psů.

Navrhovaná legislativa se zaměřuje na odchyt zvířat bez domova a jejich následnou sterilizaci a kastraci. Pokud poté psa do třiceti dnů nikdo neadoptuje, bude utracen.

4. června 2024 v 14:20 Čas čtení 1:04 Záplavy v Německu už si vyžádaly první oběti. Výstraha platí taky pro Česko Záplavy v Německu už si vyžádaly první oběti. Výstraha platí taky pro Česko

Někteří lidé s legislativou sympatizují z důvodu agresivity zvířat a také proto, že Turecko bylo klasifikováno jako země s vysokým rizikem výskytu vztekliny. Psi navíc způsobují časté dopravní nehody.

Kritici však tvrdí, že změna zákona povede k masakru. Předpokládá se, že návrh zákona bude parlamentu i tak brzy předložen. Zástupci tak rozhodnou o osudu čtyř milionů toulavých psů.

„Doufám, že ten zákon neschválí. Starám se doma o toulavé psy i kočky, krmím je pomocí svých vlastních prostředků bez jakékoliv pomoci. Toto nesmíme nikdy přijmout, jakožto společnost za nimi musíme stát. Jestli chtějí z ulic brát psy, ať nejdříve seberou všechny zvrhlíky, násilníky a vrahy, ale na zvířata ať prosím nevztahují ruce,“ řekla jedna z protestujících.

„To, že v ulicích nebudeme mít toulavá zvířata, ještě není známkou toho, že jsme moderní společnost. Je pravda, že je tu spousta agresivních psů, za ty jsou však zodpovědní právě lidé. Mohou za to obce, které nebyly za dvacet let schopny stanovit zákon, díky kterému by mohlo docházet k přidělování prostředků pro řešení tohoto problému,“ řekl další protestující.

Domů
Sdílet
Diskuse