Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
5. června 2024 v 9:57
Čas čtení 0:33

Jiří Strach žaluje kampaň Mikuláše Ferjenčíka. V kampani prý použil kulisy z Anděla Páně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jiří Strach žaluje kampaň Mikuláše Ferjenčíka. V kampani prý použil kulisy z Anděla Páně
Zdroj: Flickr/Pirátská strana/volně k užití

Filmový režisér Jiří Strach žaluje kampaň kandidáta do europarlamentu za Piráty Mikuláše Ferjenčíka, a to kvůli jeho volebnímu klipu. V tom vystupuje jako Bůh na nebi, které se podobá kulisám Strachovy pohádky Anděl Páně.

Ferjenčík v prohlášení uvedl, že po zadavatelce kampaně Blance Ferjenčíkové chce režisér 150 tisíc korun. Obrátil se na ni prostřednictvím agentury DILIA, která se zabývá ochranou autorských práv. Informoval o tom web Novinky.

4. června 2024 v 9:41 Čas čtení 1:04 Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová

„Piráti vždy bojovali za svobodu slova. Jsem srdcem Pirát. Kvůli boji proti praktikám, kdy autorské svazy vyhrožují nesmyslnými pokutami, jsem šel do politiky,“ reagoval Ferjenčík.

Režisér Jiří Strach se na žádost redakcí Novinek a Práva k aféře zatím nevyjádřil a agentura DILIA uvedla, že se k záležitosti vyjadřovat nebude.

Ferjenčík je jedním ze zakladatelů Pirátů, do europarlamentu kandiduje ze 12. místa. V jeho volebním klipu vystupují i další známé pirátské tváře, třeba ministr zahraničí Jan Lipavský, náměstek primátora Zdeněk Hřib nebo předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

Domů
Sdílet
Diskuse