Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
5. června 2024 v 17:42
Čas čtení 0:27

Robert Fico poprvé od atentátu promluvil. Útočník byl podle něj poslem zlé politické nenávisti, kterou šíří opozice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Robert Fico poprvé od atentátu promluvil. Útočník byl podle něj poslem zlé politické nenávisti, kterou šíří opozice
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Jednasedmdesátiletý střelec vystřelil na slovenského premiéra Fica v polovině května. Po mnoha týdnech se premiér ukázal občanům na kameru.

Slovenský premiér Robert Fico poprvé od atentátu promluvil k veřejnosti. Útočníkovi řekl, že mu odpouští a necítí k němu žádnou nenávist. Označil ho za posla zla politické nenávisti, kterou šíří opozice.

Prohlásil, že by se postupně mohl vrátit do práce na přelomu června a července. „Necítím žádnou nenávist vůči člověku, který mě postřelil. Odpouštím mu, ať se s tím, co udělal a proč to udělal, vypořádá sám ve své hlavě,“ uvedl Fico ve videu.

Opozici označil jako politicky neúspěšnou a zfrustrovanou, která svou politickou nenávist rozvinula na Slovensku do nezvládatelných rozměrů.

Premiér Robert Fico poprvé od atentátu 15. května promluvil k občanům. Rozhodl se tak učinit ještě před zítřejším moratoriem na volby do Evropského parlamentu.
Domů
Sdílet
Diskuse