Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radoslava Juračková
8. června 2024 v 17:45
Čas čtení 0:47

Superpočítač vypočítal, kdo má největší šance vyhrát EURO 2024. Česko je na tom mizerně

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Superpočítač vypočítal, kdo má největší šance vyhrát EURO 2024. Česko je na tom mizerně
Zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan

Fotbalový šampionát začíná za týden a finále se uskuteční 14. července v Německu.

Fotbalový svátek EURO 2024 odstartuje za týden a fanoušci začínají tipovat vítěze. V šampionátu si změří síly 24 týmů a společnost Opta Sports pomocí Opta Supercomputer odhadovala výsledky turnaje, informuje theanalyst.com. Pro Česko odhad nedopadl dobře.

28. května 2024 v 15:06 Čas čtení 0:48 Nominace na Euro odtajněny: Na kemp odjede 26 hráčů Nominace na Euro odtajněny: Na kemp odjede 26 hráčů

Češi se na Euru nejprve utkají ve čtyřčlenné základní skupině s Portugalskem, Gruzií a na závěr s Tureckem. Do čtvrtfinále jistě postoupí dva týmy, šanci má ale i třetí.

Česko má podle AI nízké šance na úspěch

Počítač předpovídá, že největší šanci na celkovou výhru má Anglie s odhadem 19,9 %. Následuje Francie, která má pravděpodobnost výhry 19,1 %. Šampionát se letos odehraje v Německu, které má podle predikcí třetí nejvyšší šanci na úspěch. První pětku favoritů uzavírají Španělsko a Portugalsko.

Česku však umělá inteligence velký úspěch nepředpovídá. V predikci se český nároďák ocitl mezi posledními. Menší šanci na výhru mají jen Rumunsko, Slovinsko, Slovensko, Albánie a Gruzie. Úspěch nám předpovídá jen na 0,7 procenta.

Domů
Sdílet
Diskuse