Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku

Parádní čelenka

A v nabídce nechybí ani věci „pro parádu“. Jednou z nich je tato neobvyklá čelenka, která byla podle ÚZSVM vyrobena pro světovou výstavu Expo v roce 2020 v Dubaji. Stát jich prodává 15 v celkové hodnotě 90 tisíc korun. Jeden kus tedy vyjde na šest tisíc. 

Čelenka
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Železniční vagon

A pro milovníky železnice je v nabídce vyřazený vagon, kterého se zbavuje Správa státních hmotných rezerv. „Jedná se o kolejové vozidlo tažené ZET (železniční vagon), rok výroby odhadem 1930–1940. Skládá se z červené dřevěné skříně, která je vlivem povětrnostních podmínek v dezolátním stavu, a podvozku. Uzavřený vagon. Hmotnost 15 300 kg. Rozměry: délka 12,8 m, šířka 2,85 m a výška 2,90 m + 1,2 m kolo,“ píše se na webu úřadu s tím, že vozidlo nesplňuje podmínky provozu na železnici. Za 30 tisíc korun si tak můžeš koupit skvělý doplněk na zahradu. 

Vagon
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Křoví a koryto

V nabídce nemovitostí najdeme kromě samotných staveb také různé pozemky. Patří mezi ně i tento značně odlehlý kus půdy v obci Skála u Havlíčkova Brodu, který úřad popisuje jako koryto bezejmenného drobného vodního toku. Zároveň však upozorňuje, že se jedná o záplavové území. A k čemu to je? Nevíme, ale možná se ti nějaké využití podaří najít. 

Koryto
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Cédéčka Jitky Válkové

A kromě nemovitostí či elektroniky státu propadlo také více než čtyři a půl tisíce CD s písněmi zpěvačky a modelky Jitky Válkové, konkrétně alba „Země“ a „Single“. Za celý soubor nosičů zaplatíš dohromady 25 570 korun. V případě nejistoty ohledně koupě je po předchozí telefonické domluvě možná také osobní prohlídka. 

Jitka Válková
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Dvě páčidla

A v životě mohou občas skvěle posloužit také dvě páčidla, která prodává odloučené pracoviště úřadu ve Frýdku-Místku. Jejich cena činí 265 korun a stejně jako u jiných položek je i v tomto případě možné si po předchozí domluvě sjednat osobní prohlídku. 

Páčidla
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse