Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
16. června 2024 v 11:00
Čas čtení 1:00

PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Po poměrně deštivém týdnu do Česka míří letní počasí, které s sebou přinese vysoké teploty, ale i déšť a silné bouřky.

V neděli bude dle předpovědi meteorologů oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku až zataženo. Později odpoledne a večer bude oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou 20 až 24 stupňů, v tisíci metrech na horách 15 stupňů. V noci na pondělí se mohou podle meteorologů vyskytnout vydatnější srážky s možným úhrnem i kolem 70 milimetrů. 

13. června 2024 v 10:45 Čas čtení 1:01 Do Česka přijdou tropy, teploty brzy překročí 30 stupňů Celsia Do Česka přijdou tropy, teploty brzy překročí 30 stupňů Celsia

Pondělní obloha bude jasná až polojasná, odpoledne a večer se mohou při zvětšené oblačnosti v Čechách a na severozápadní Moravě objevit místy přeháňky nebo bouřky. V ranních hodinách nemusí být výjimkou ani mlhy. Nejvyšší teploty vystoupají na 25 až 29 stupňů. Foukat bude slabý jižní, v Čechách přes den mírný jihozápadní vítr o síle dva až šest metrů za sekundu, který v bouřkách přechodně zesílí. 

I v úterý nás čeká jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 28 až 32 stupňů. 

Ve středu bude polojasno, během dne od severozápadu oblačno až zataženo. Místy se objeví přeháňky nebo bouřky, které mohou být i silné. Teploty vystoupají na 27 až 31 stupňů, na severozápadě kolem 25 stupňů. 

Čtvrteční obloha bude většinou polojasná, místy se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 25 až 31 stupňů, vát bude slabý proměnlivý vítr o síle jeden až čtyři metry za sekundu. 

14. června 2024 v 8:10 Čas čtení 1:33 Přinášíme ti top 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí Přinášíme ti top 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí

Od pátku do neděle očekávají meteorologové oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zpočátku i silné. Zpočátku může být až zataženo s četnějšími srážkami. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 26 až 31 stupni, postupně mezi 20 až 25 stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse