Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
20. června 2024 v 17:17
Čas čtení 0:40

Do Česka se ženou extrémní bouřky. Přinesou silný vítr, kroupy i záplavy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka se ženou extrémní bouřky. Přinesou silný vítr, kroupy i záplavy
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití

Velmi vysoké teploty s námi vydrží i v pátek, kdy bude hodnota na teploměrech na mnoha místech přesahovat 31 stupňů Celsia. Vedra však odpoledne ukončí studená fronta, která s sebou přinese velmi silné bouřky.

Bouřky se nejprve objeví na západě Čech a mohou být doprovázené přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm, menšími kroupami a nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině. Během odpoledne se objeví ještě intenzivnější bouřky, které budou vznikat na zbylém území Čech a později odpoledne a večer i na Moravě a ve Slezsku.

Obyvatelstvo těchto oblastí by se mělo připravit na nárazy větru i kolem 90 kilometrů v hodině, větší kroupy a přívalový déšť, během kterého může v krátké době napršet kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách nebo v kombinaci bouřek s deštěm ojediněle i kolem 70 mm.

19. června 2024 v 8:50 Čas čtení 0:30 Česko zažilo první letošní tropickou noc. Kdy přijde ochlazení? Česko zažilo první letošní tropickou noc. Kdy přijde ochlazení?

Meteorologové varují, že intenzivní bouřky mohou způsobit lokální zatopení, rychlý odtok vody z krajiny a prudké rozvodnění menších vodních toků. 

Domů
Sdílet
Diskuse