Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Karolína Fejtová
26. června 2024 v 15:25
Čas čtení 0:46

Na olympiádu se kvalifikoval volejbalista, který znásilnil dvanáctiletou dívku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na olympiádu se kvalifikoval volejbalista, který znásilnil dvanáctiletou dívku
Zdroj: Wikimedia Commmons/volně k užití

Nizozemský volejbalista Steven van de Velde, který byl ve vězení za znásilnění dvanáctileté britské dívky, se kvalifikoval na olympijské hry v Paříži.

Sportovec se s dívkou seznámil na Facebooku. Do přátel si ho přidala poté, co jí okomentoval fotku. Roku 2014 ve svých 19 letech odletěl do Velké Británie, aby se spolu mohli setkat. Přestože volejbalista věděl, kolik dívce je, došlo při jejich schůzce k pohlavnímu styku.

25. června 2024 v 10:00 Čas čtení 4:29 „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal

Než se vrátil do Nizozemska, tak jí poradil, aby si ráno vzala pilulku nouzové antikoncepce, protože žádnou nepoužili. Její návštěva kliniky pro plánované rodičovství zalarmovala úřady, které zasáhly kvůli jejímu nízkému věku.

V březnu 2016 byl van de Velde odsouzen ke čtyřem letům vězení poté, co se přiznal ke třem případům znásilnění. „Dívka popsala, že se se Stevenem van de Veldem seznámila na Facebooku, pravidelně si přes něj povídali a on jí dal pocit výjimečnosti,“ řekla Sandra Beck, státní zástupkyně oběti. „Rozhodně dala najevo, že je o sedm let mladší než on,“ dodala. I tak byl volejbalista po roce propuštěn. 

24. června 2024 v 14:51 Čas čtení 1:05 Během Eura vběhl na hřiště chlapec, aby se vyfotil s Ronaldem. UEFA ho přísně potrestala Během Eura vběhl na hřiště chlapec, aby se vyfotil s Ronaldem. UEFA ho přísně potrestala

Přestože to vypadalo, že volejbalová kariéra pro Stevena van de Veldeho skončila, není tomu tak. Letos se kvalifikoval na olympijské hry v Paříži, které proběhnou od konce července do půlky srpna. Devětadvacetiletý hráč nastoupí s Matthewem Immersem v plážovém volejbale. Podle deníku The Telegraph společně tvoří jedenáctý nejlepší tým na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse