Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. června 2024 v 16:21
Čas čtení 0:33

Policie prohledává byt německého politika v Praze. Je podezřelý z praní špinavých peněz

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Policie prohledává byt německého politika v Praze. Je podezřelý z praní špinavých peněz
Zdroj: Wikimedia Commmons

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň je podezřelý z praní špinavých peněz a úplatkářství. Nyní ho Německý spolkový sněm opět zbavil imunity, kterou bude mít do 16. července, kdy začne vykonávat funkci europoslance.

„Mohu potvrdit, že v centru Prahy probíhají policejní úkony na žádost kolegů ze zahraničí. Poskytujeme součinnost, jelikož ale nejde o naši záležitost, nemůžeme poskytovat bližší informace,“ řekl pro Novinky mluvčí Policejního prezidia ČR Jozef Bozán.

27. června 2024 v 15:25 Čas čtení 0:52 Výstraha na čtvrtek: Česko zasáhnou silné bouřky Výstraha na čtvrtek: Česko zasáhnou silné bouřky

Za účelem zajištění dalších důkazů prohledává mnichovské státní zastupitelství jeho nemovitosti. Již před měsícem se tak stalo v Berlíně, na Mallorce a v Mnichově, nyní se přesunulo do Prahy. Mimo jiné hledá mobil, který měl Bystroň používat. Prozatím byly společně s dalšími důkazy zabaveny účetní doklady z Lichtenštejnska a České republiky.

Podezření politika, který se narodil v Česku, souvisí s portálem Voice of Europe, u něhož je možné, že byl součástí ruské vlivové operace. Dle podezření obdržel skrz portál pětimístnou částku v hotovosti. Zároveň má existovat nahrávka, která Bystroně zachycuje při přebírání 20 tisíc eur (zhruba půl milionu korun) od ruského propagandisty Arťoma Marčevského.

Domů
Sdílet
Diskuse