Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. června 2024 v 15:25
Čas čtení 0:52

Výstraha na čtvrtek: Česko zasáhnou silné bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výstraha na čtvrtek: Česko zasáhnou silné bouřky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil výstrahu před silnými bouřkami, objevit by se měly ve všech částech Česka.

„Očekává se výskyt velmi silných bouřek doprovázených zejména přívalovými srážkami ojediněle s úhrny přes 50 milimetrů za hodinu a kroupami i přes dva centimetry,“ napsal ČHMÚ na své stránky. Na platformě X však v poledne poznamenal, že výskyt bouřek bude velmi chaotický a že se vyplatí spíše než data v aplikacích sledovat radarová data.

Výstraha dle stránek ČHMÚ platí od dopoledních 11 hodin až do půlnoci pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj společně s Krajem Vysočina. Od dvou hodin odpoledne pak silné bouřky mohou dorazit i do zbylých čtyř krajů.

27. června 2024 v 9:52 Čas čtení 0:49 Nový satelit bude ve vesmíru sbírat odpad. Byl postaven ze dřeva Nový satelit bude ve vesmíru sbírat odpad. Byl postaven ze dřeva
27. června 2024 v 13:32 Čas čtení 0:58 Skandál okolo rodiny Leoše Mareše. Změnila Praha 2 pravidla kvůli známostem? Skandál okolo rodiny Leoše Mareše. Změnila Praha 2 pravidla kvůli známostem?
27. června 2024 v 12:43 Čas čtení 0:33 Biden a Trump se utkají v první předvolební debatě. Bude mít přísná pravidla Biden a Trump se utkají v první předvolební debatě. Bude mít přísná pravidla

„Jak už to tak v těchto situacích bývá, první bouřky se začaly tvořit již před polednem v horských oblastech Čech. Směrem k odpoledni se budou stále více přesouvat i do oblastí mimo hory. Na Moravě a ve Slezsku se ve větší míře objeví patrně až později odpoledne a k večeru,“ poznamenali meteorologové na platformě X. Dle nich by mohly být projevy bouřek v místech, kde ve středu hodně pršelo, intenzivnější.

Domů
Sdílet
Diskuse