Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
8. července 2024 v 16:48
Čas čtení 1:02

„Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru
Zdroj: Getty Images

Toni Kroos, jeden z nejúspěšnějších německých fotbalistů všech dob, žije už pár let ve Španělsku. Domů ho to však netáhne ani nyní po ukončení fotbalové kariéry. V Německu podle něj není bezpečno.

„Pořád si myslím, že Německo je skvělá země, líbí se mi, ale není to úplně stejné Německo, jako bylo možná před deseti lety, když jsme odjížděli do Španělska,“ řekl v podcastu Lanz & Precht veřejnoprávní televize ZDF.

8. července 2024 v 16:45 Čas čtení 4:48 Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií

Když se ho novinář Markus Lanz zeptal, co konkrétně se změnilo, fotbalista odpověděl: „Pocit bezpečí je pryč. V každém případě se pocit změnil.“ Následně velmi váhal s formulací a dlouho hledal slova: „Jaký je nejlepší způsob, jak to vyjádřit, aniž byste byli zahnáni do kouta?“

Nakonec odpověděl takto: „Mám sedmiletou dceru. Kdyby byla teď starší a bylo by jí 13, 14, 15 let a někdo se mě zeptal: ‚Nechal bys svou 14letou dceru v 11 večer venku ve Španělsku, nebo velkém německém městě?‘, v tu chvíli by to bylo spíš Španělsko.“ Kroos posléze zdůraznil, že nechce paušalizovat, ale připomněl, že ho k tomuto názoru vedly některé z nedávných incidentů, jež se v Německu odehrály.

„Z mnoha problémů je jedním z velkých témat migrace. Samozřejmě když přijde hodně lidí, vždy se najde určité procento – stejně jako u Němců –, kde to není dobré. A pokud mezi nimi nedokážete rozlišit, může to vést k problémům,“ doplnil známý fotbalista. Na závěr dodal, že rozhodně není proti politice přijímání uprchlíků, podle něj se to ale nesmí podceňovat a je třeba migrační politiku promýšlet do větších důsledků.

7. července 2024 v 8:00 Čas čtení 9:57 Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká Šárka chová včely a farmaří na italském venkově. „Místní si vás musí oťukat, cizincům nejprve dají podřadnou práci,“ říká

Fotbalista se svou rodinou, kterou tvoří i jeho tři děti Leon, Amélie a Fin, žije už několik let ve Španělsku, kde působil v Realu Madrid. Děti se pak učí němčinu, španělštinu a taky angličtinu.

Domů
Sdílet
Diskuse