Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
25. srpna 2024 v 9:48
Čas čtení 0:42

Šéf Telegramu skončil v želízkách. Jakým čelí obviněním?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šéf Telegramu skončil v želízkách. Jakým čelí obviněním?
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Ve Francii byl zadržen zakladatel sítě Telegram Pavel Durov.

Durov, zakladatel a generální ředitel aplikace Telegram, byl v sobotu zadržen na francouzském letišti Le Bourget. Durov cestoval svým soukromým letadlem z Ázerbájdžánu a francouzské úřady na něj v rámci předběžného policejního vyšetřování vydaly zatykač. Vyšetřování se zaměřuje na nedostatečné moderování obsahu na síti. Policie se údajně domnívá, že tato situace umožňuje nerušené pokračování trestné činnosti v této aplikaci.

25. srpna 2024 v 9:03 Čas čtení 0:36 Izrael vyhlásil stav nouze, hnutí Hizballáh na něj vypálilo přes 300 raket Izrael vyhlásil stav nouze, hnutí Hizballáh na něj vypálilo přes 300 raket

Nedostatečná moderace podle CNN například vede k tomu, že je sociální síť využívána k praní špinavých peněz, obchodování s drogami a sdílení pedofilního obsahu. Telegram se stal hlavním zdrojem nefiltrovaného a někdy zavádějícího obsahu pocházejícího z obou stran konfliktu poté, co v únoru 2022 začala ruská invaze na Ukrajinu.

Ruská tisková agentura TASS uvedla, že ruské velvyslanectví ve Francii podniká okamžité kroky k objasnění situace ohledně podnikatelova zadržení. Několik ruských blogerů vyzvalo k protestům před francouzskými velvyslanectvími po celém světě.

Devětatřicetiletý Durov se narodil v Rusku, ale v roce 2014 zemi opustil poté, co odmítl vyhovět požadavkům na uzavření opozičních komunit na své sociální síti VKontakte, kterou prodal. Podle ruských a francouzských médií získal Durov v roce 2021 francouzské občanství.
Domů
Sdílet
Diskuse