Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
29. srpna 2024 v 15:55
Čas čtení 0:46

Žralok napadl šestnáctiletého chlapce. Ukousl mu hlavu a paži

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Žralok napadl šestnáctiletého chlapce. Ukousl mu hlavu a paži
Zdroj: Unsplash/Marcelo Cidrack/na voľné použitie

Šestnáctiletý chlapec se vydal rybařit, domů se ale už nevrátil.

K hrozivému útoku došlo na Jamajce poblíž pobřeží turistického letoviska Montego Bay. Chlapec se vydal v pondělí ráno sám lovit harpunou, jeho tělo našli rybáři až následující den. Zranění odpovídala útoku žraloka – chlapec měl ukousnutou hlavu a levou paži. Rybáři zalarmovali policii.

„Nemůžu uvěřit, že včera odjel na moře a takhle to dopadlo. Je to smutné, cítím se strašně,“ řekl deníku Jamaica Observer otec identifikovaného chlapce. Dle jeho slov syna sám od cesty na moře odrazoval.

O jaký druh žraloka šlo je zatím předmětem vyšetřování. V jamajských vodách se pohybuje hned několik druhů této paryby, a to žralok tygří, žralok bělavý nebo kladivoun. Nejrozšířenější je v oblasti žralok vouskatý, ten ovšem není řazen mezi druhy nebezpečné pro člověka.

Útoky žraloků jsou vzácné. Podle floridského International Shark Attack File bylo v loňském roce celosvětově potvrzeno 69 nevyprovokovaných útoků a 14 úmrtí. Na Jamajce konkrétně byly pak od roku 1749 hlášeny pouze tři nevyprovokované útoky žraloků.

Domů
Sdílet
Diskuse