Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
30. srpna 2024 v 17:36
Čas čtení 0:51

Moderátor Robert Záruba promluvil o situaci v České televizi. Situace podle něj není dobrá

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené
Moderátor Robert Záruba promluvil o situaci v České televizi. Situace podle něj není dobrá
Zdroj: Česká televize

Šéfkomentátor sportovní redakce Robert Záruba pracuje pro Českou televizi už 40 let. Skončí tento matador stejně jako jeho partnerka Nora Fridrichová, která vedla pořad 168 hodin?

„Když vykouknu mimo sportovní redakci, tak situace není dobrá. Některé kroky, které z mého pohledu Českou televizi oslabují, se nakumulovaly do posledního roku a já teď moc nevím, kam chce televize s tímhle postojem dál směřovat. Možná to celé spěje k nějakému střetu, kdy budeme muset volit mezi tím, co je snadné, a tím, co je správné,“ řekl pro Livesport.cz.

30. srpna 2024 v 11:59 Čas čtení 0:58 Děti Meghan a Harryho neví, že jsou z královské rodiny, proč jim to rodiče tají? Děti Meghan a Harryho neví, že jsou z královské rodiny, proč jim to rodiče tají?

Robert Záruba si získal velkou popularitu. Byl například nedílnou součástí letošního Mistrovství světa v hokeji. Celé události dodával skvělou atmosféru. Mimo jiné je opravdovou stálicí České televize, proto by každého nejspíš zamrzelo, kdyby odešel. To však podle jeho slov nemůže vyloučit.
 
Velkým šokem pro všechny byl konec publicistického pořadu 168 hodin, který televize uváděla dlouhých 18 let. Jeho tváří byla Nora Fridrichová, partnerka Záruby. Té místo toho nabídli výrobu pořadu se sociálními tématy.

23. srpna 2024 v 14:01 Čas čtení 0:45 168 hodin nahradí komediální seriál Strážmistr Topinka 168 hodin nahradí komediální seriál Strážmistr Topinka

Co je klíčové pro Zárubu, aby nadále pro ČT pracoval? „Je to otázka práce a přístupu lidí a spolupráce s nimi. Platí to, co už jsem říkal. Dokud početně a vlivem budou převažovat lidé, s nimiž stojí za to pracovat a pracuje se s nimi dobře, bude to pro mě rozhodující důvod setrvat.“
 
Evidentně se s nastavením vedení neztotožňuje a uvádí, že éra klidu a pohody je pryč. Upomíná také na to, že tyto velké vlny mohou dost možná zanedlouho postihnout i sportovní redakci.

Domů
Sdílet
Diskuse