Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
31. srpna 2024 v 13:50
Čas čtení 0:45

Brazílie zakázala Muskovu sociální síť X. Lidem za připojení k síti přes VPN hrozí obrovská pokuta

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Brazílie zakázala Muskovu sociální síť X. Lidem za připojení k síti přes VPN hrozí obrovská pokuta
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain

Sociální síť X (dříve známá jako Twitter) v čele s Elonem Muskem nesplnila podmínky, které jí určil brazilský Nejvyšší soud.

Spor začal již v dubnu, kdy soud nařídil pozastavení až desítek účtů z X za údajné šíření dezinformací, informuje stanice BBC. Na to majitel X Elon Musk reagoval slovy: „Svoboda slova je základem demokracie a nevolený pseudosoudce v Brazílii ji ničí pro politické účely“. V případě pozastavených účtů šlo většinou o příznivce pravicového bývalého prezidenta Jaira Bolsonara. 

31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
28. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 3:46 Kdo je záhadný zakladatel Telegramu? Pavel Durov má přes sto dětí a od malička byl matematický génius Kdo je záhadný zakladatel Telegramu? Pavel Durov má přes sto dětí a od malička byl matematický génius
27. srpna 2024 v 9:00 Čas čtení 11:12 Byla jsem v multi-level marketingové společnosti: můj život řídili jiní lidé a přítel se pokusil o sebevraždu Byla jsem v multi-level marketingové společnosti: můj život řídili jiní lidé a přítel se pokusil o sebevraždu

Jelikož Musk nezaplatil ani pokutu, ani nesplnil nařízení, tak teď Alexandre de Moraes nařídil okamžité a kompletní pozastavení sítě. V dvousetmilionové zemi ji používá asi desetina obyvatelstva a někteří už hlásí, že X tam opravdu nejede. Za přihlášení k X, například přes VPN, lidem nyní hrozí pokuta v přepočtu až 200 tisíc korun.

Šéf brazilského telekomunikačního úřadu, který byl pověřen pozastavením platformy, podle agentury Reuters uvedl, že „postupuje v souladu s předpisy“. Síť bude vypnutá, dokud X nebude mít v Brazílii zákonného zástupce a nezaplatí uloženou poutu za neuposlechnutí soudního nařízení.

@beyoncespamacc0unt

Brazilian Miku & update accounts you'll always have my heart☹️💔

♬ original sound - 💖pinkfong💛

Domů
Sdílet
Diskuse