Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
4. září 2024 v 16:14
Čas čtení 0:23

VÝSTRAHA: Extrémní teploty a vítr zvyšují riziko požárů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VÝSTRAHA: Extrémní teploty a vítr zvyšují riziko požárů
Zdroj: Unsplash/Matt Howard/na voľné použitie

Nejen, že nás čekají vysoké teploty, je tu výstraha před požáry prakticky v celé republice.

K situaci, kterou máme očekávat, moc často nedochází. K suchu a vysokým teplotám se přidá i silnější vítr. To zapříčiňuje požáry. Na zítra je vyhlášený nejvyšší stupeň rizika po celém Česku.

4. září 2024 v 10:07 Čas čtení 2:27 Říká se, že generace Z a ekologie jdou ruku v ruce. Průzkumy však ukazují, že je to přesně naopak Říká se, že generace Z a ekologie jdou ruku v ruce. Průzkumy však ukazují, že je to přesně naopak

Většinově má být během zítřka jasno až polojasno, zpočátku ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 30 až 34 °C. Až 90 procent území republiky bude mít aspoň středně vysoké riziko požárů a 40 procent vysoké, což jsou nejhorší kategorie.
 


ČHMÚ doporučuje omezit fyzickou zátěž, dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů. Děti a zvířata by lidé neměli nechávat na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Domů
Sdílet
Diskuse