Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle je šest nejhorších chyb při spánku. Nepracuj v posteli a pozor na přejídání

5. Trávení času v posteli

Odborníci doporučují, abychom se vyvarovali používání našich postelí k čemukoli jinému než ke spánku a sexu. Pokud se jdeš učit do postele, sám*sama už asi tušíš, že se tam toho tolik nenaučíš. Postel jednoduše svádí k tomu, čemu je určená – ke spánku. To je ale pak problém ve chvíli, co se uchyluješ si jít opravdu lehnout. „Čím více času strávíte v posteli a nespíte, tím více si na to vaše tělo zvykne,“ říká doktor Lee.

6. Pití velkého množství kofeinu a alkoholu

Kofein a alkohol mohou narušit spánek, říká doktor Escalante. „Kofeinu trvá osm hodin, než se vstřebá trávením,“ vysvětluje. To znamená, že káva, kterou si dáš ve tři hodiny odpoledne, tě může udržet vzhůru v deset večer.
 
A přestože alkohol v tobě může vyvolat únavu, hluboký spánek ti nepřinese. Podle jedné studie konzumace velkého množství alkoholu před spaním narušila spánkové cykly a vedla k přerušovanému, nekvalitnímu spánku.

Tak co? Jseš také unavený*unavená. Jestli ano, pokus se řídit pravidly, o kterých jsme zde mluvili, ať se nakonec dobře vyspíš.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse