Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 6. října 2024 v 16:42
Čas čtení 0:45

Král Karel III. změnil své jídelní návyky. Čím se začal denně stravovat, aby se udržoval v kondici?

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené
Král Karel III. změnil své jídelní návyky. Čím se začal denně stravovat, aby se udržoval v kondici?
Zdroj: TASR

Oběd nikdy nebyl součástí jeho denní rutiny, vždy říkal, že vzhledem ke svému nabitému programu na něj nemá čas. To se však nyní změnilo.

Všichni nejspíš víme, že pravidelnost je klíčem pro zdravý životní styl. A platí to i pro britského panovníka Karla III., který je známý mimo jiné tím, že se celý život snaží být fit. Dbá na svůj jídelníček a pohyb je pro něho velmi důležitý. Avšak jednu věc zanedbával, to se však vzhledem k jeho léčbě rakoviny začátkem tohoto roku změnilo. Na příkaz lékařů začal do svého dne zařazovat oběd.

6. října 2024 v 13:34 Čas čtení 0:30 Útok psů v Praze: Agresivní rotvajleři usmrtili jiného psa, pokousali i jednu ženu Útok psů v Praze: Agresivní rotvajleři usmrtili jiného psa, pokousali i jednu ženu
6. října 2024 v 15:08 Čas čtení 0:51 Praha se po 30 letech slibování dočká přímé linky na letiště. Trasa z centra potrvá 25 minut Praha se po 30 letech slibování dočká přímé linky na letiště. Trasa z centra potrvá 25 minut
6. října 2024 v 8:40 Čas čtení 0:48 PŘEDPOVĚĎ: Připrav se na opravdu podzimní počasí. Čekají nás mlhy i déšť PŘEDPOVĚĎ: Připrav se na opravdu podzimní počasí. Čekají nás mlhy i déšť

Ve svých 76 letech tak král na doporučení lékařů mění svou dlouholetou rutinu. Dříve se nechal slyšet, že oběd je pro něj luxus, který si s ohledem na neustále nabitý program nemůže dovolit. Také prozradil, že dva dny v týdnu nejí maso ani ryby a jeden den se také vyhýbá mléčným výrobkům.
 
Nyní do svého jídelníčku zařadil jednu potravinu, kterou jí denně. Jedná se o avokádo, díky němuž si prý udržuje sílu v rámci zotavování se z vážné nemoci. „S jistým odporem má nyní v poledne něco k jídlu – je to spíše svačina. Teď sní půlku avokáda, aby mu dodalo sílu na celý den. Je to důležité, zvláště pokud máte nemoc,“ uvedl zdroj pro deník DailyMail.

Domů
Sdílet
Diskuse