Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 14. října 2024 v 9:59
Čas čtení 0:50

VIDEO: Lipavský pobavil diváky Otázek Václava Moravce. Dárkem vytrollil komunistku Konečnou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Lipavský pobavil diváky Otázek Václava Moravce. Dárkem vytrollil komunistku Konečnou
Zdroj: Flickr/Pirátská strana/volně k užití

V nedělním diskuzním pořadu na České televizi se tentokrát potkal ministr zahraničí Jan Lipavský (dříve Piráti, nyní nezávislý) s europoslankyní Kateřinou Konečnou (KSČM). Na konci všechny přítomné překvapil nečekaným gestem.

„Já bych se chtěl trochu usmířit s paní europoslankyní. Já jsem Vám přinesl dárek,“ prohlásil ministr na konci vysílání a vytáhl knihu s názvem Prokremelské pohádky. „Vy je často opakujete,“ dodal. Konečná se ho na oplátku zeptala, kolik vydání knihy stálo daňové poplatníky. Lipavský ji ubezpečil, že „opravdu drobné.“

Europoslankyni totiž nevěnoval jen tak obyčejnou knihu. Prokremelské pohádkyvydalo Ministerstvo zahraničních věcí na začátku tohoto roku. Jejím úkolem je vyvracet nepravdy a dezinformace ohledně ruské invaze na Ukrajinu. „A já věřím, že Vám to pomůže,“ dodal Lipavský na adresu Kateřiny Konečné.

V pořadu samozřejmě nedošlo jen na předávání darů. Ministr zahraničí například uvedl, že tvrzení o tom, že má ambice stát se velvyslancem, která poslední dobou kolují v médiích, jsou nepodložená a že o nic takového neusiluje. Dále také zdůraznil, že jeho pokračování na postu ministra podpořily všechny zbylé koaliční strany. Konečná jej za to, že na svém místě zůstal, označila za zrádce. „Pro mě je těžko pochopitelné, že může být někdo takový vůbec ve vysoké politice,“ řekla.

Domů
Sdílet
Diskuse