Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
26. října 2024 v 10:32
Čas čtení 0:24

FOTO: V Penny zasahovala inspekce. Ve skladu byly myši, regály pokrývala špína

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: V Penny zasahovala inspekce. Ve skladu byly myši, regály pokrývala špína
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)

Nepříjemné překvapeně čekalo ve čtvrtek na pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v litoměřické pobočce supermarketu Penny Market. V prodejně objevily závažné nedostatky, které mohly ovlivnit kvalitu zboží.

Jak uvádí CNN Prima news, prostory tamního skladu nebyly dostatečně zabezpečeny proti škůdcům, což bylo na místě přímo evidentní. Ve skladu se totiž nacházely stopy typické pro jejich výskyt. Mimo to byly tamní regály pokryty vrstvou špíny, což poukazovalo na zanedbání úklidu. 

19. září 2024 v 16:48 Čas čtení 0:17 FOTO: Nepořádek, kam se podíváš. Inspekce uzavřela ústeckou pizzerii, po podlaze se proháněly myši FOTO: Nepořádek, kam se podíváš. Inspekce uzavřela ústeckou pizzerii, po podlaze se proháněly myši

To však nebylo vše. Inspekce na místě zjistila, že sklad nedisponuje dodávkami teplé vody. Kvůli tomu nemohla obsluha řádně provádět hygienu rukou nebo očistu nádobí a nástrojů, které přicházejí do styku s potravinami. Pracovníci inspekce proto rozhodli o okamžitém uzavření skladu. 

Uzavřen však byl pouze sklad, prodejna zůstala i nadále přístupná. Po odstranění závad mohl být sklad během pátku opět otevřen. 

Penny Penny Penny Penny
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse