Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
28. ledna 2023 17:10
Čas čtení 0:50

Výsledky voleb v Průhonicích a Černoučku: Pro koho hlasovali sousedé Andreje Babiše a Petra Pavla?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výsledky voleb v Průhonicích a Černoučku: Pro koho hlasovali sousedé Andreje Babiše a Petra Pavla?
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

V bydlištích obou zájemců o Hrad volili lidé převážně Petra Pavla.

Občané rozhodli, že novým prezidentem České republiky se stane Petr Pavel. Získal přes 58 procent hlasů, poražený Andrej Babiš obdržel necelých 42 procent. Jak si oba kandidáti vedli z hlediska získaných hlasů přímo ve svých bydlištích?

Ve svém domovském Černoučku na Litoměřicku zvítězil generál ve výslužbě Petr Pavel s podporou 90,97 procenta, tj. se 252 hlasy. V Průhonicích kousek u Prahy, kde má svou vilu bývalý premiér a šéf hnutí ANO, zvítězil též Pavel se ziskem 71,58 procenta čili s 1 096 hlasy. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu, který data zveřejňuje na volebním webu

28. ledna 2023 16:27 Čas čtení 1:06 Výsledky voleb v krajích a obcích: Podívej se, koho volili tvoji sousedé Výsledky voleb v krajích a obcích: Podívej se, koho volili tvoji sousedé

Pokud to srovnáme s prvním kolem letošních prezidentských voleb, výsledky v těchto obcích byly podobné. Před dvěma týdny vyhrál Pavel jak v domovském Černoučku na Litoměřicku se ziskem 81,61 procenta (182 hlasů), tak i v Průhonicích, kde dalo Pavlovi hlas 48,03 procenta voličů (695 hlasů). Babiš tehdy obdržel v generálově bydlišti 12,56 procenta (28 hlasů) a v Průhonicích skončil též druhý se ziskem 26,67 procenta (386 hlasů).

Pro bližší přehled o tom, jak lidé hlasovali v jednotlivých krajích a obcích, navštiv tento článek. Přečíst si můžeš také profil vítězného kandidáta, který jsme vypracovali zde.

Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne finále prezidentských voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Zpět
Sdílet
Diskuse