Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
8. února 2023 14:01
Čas čtení 0:36

Žáci v New Yorku dostali během prvního dne černošského měsíce oběd s rasistickým kontextem

Kategorie:
Kultura
Uložit Uložené
Žáci v New Yorku dostali během prvního dne černošského měsíce oběd s rasistickým kontextem
Zdroj: Pexels/Pixabay

Na začátku černošského měsíce servírovali studentům na škole v New Yorku jídlo s rasistickým kontextem. Aramark, společnost odpovídající za dodávky jídla, tvrdí, že se jedná o náhodu. Nejedná se o první takovou situaci, poslední nastala v roce 2018.

Studenti střední školy v New Yorku dostali během prvního dne černošského měsíce k obědu smažené kuře s vaflemi a melounem. Společnost Aramark, která je zodpovědná za dodávky jídla, trvá na tom, že se jedná o náhodu, píše Vice.

Podle jídelníčku měli žáci dostat něco zcela jiného

V Nyack Middle School podávali mladým žákům a žákyním jídla, která jsou stereotypně spojována s černochy a jejich kulturními stravovacími návyky. Podle jídelníčku zveřejněného na webových stránkách školy se toto jídlo původně nemělo podávat. K záměně mělo dojít bezdůvodně.

Společnost Aramark se omluvila po stížnostech některých rodičů. „Situace na střední škole byla naší chybou a nikdy k ní nemělo dojít,“ sdělila mluvčí, jak píše The Washington Post. Podobná situace se stala již v únoru roku 2018.

Meloun získal rasistický podtext na konci 19. a začátku 20. století, kdy byli Afroameričané zobrazováni jako „lenoši“, kteří sedí na ulici a jedí meloun, píše Národní muzeum afroamerické historie a kultury.

Domů
Sdílet
Diskuse