Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
17. dubna 2023 v 13:22
Čas čtení 0:42

Kauza Dozimetr se rýsuje. Policie obvinila pět lidí z úplatkářství při hospodaření ve VZP

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kauza Dozimetr se rýsuje. Policie obvinila pět lidí z úplatkářství při hospodaření ve VZP
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili v případu souvisejícím s kauzou Dozimetr pět lidí.

„Potvrzuji, že policejní orgán Policie České republiky, Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV, zahájil na základě mého pokynu trestní stíhání pěti osob,“ potvrdil pro ČTK státní zástupce Adam Borgula z Vrchního státního zastupitelství v Praze. „Vyšetřovaná trestná činnost souvisí s hospodařením Všeobecné zdravotní pojišťovny. Další informace není možné k věci poskytnout,“ doplnil.

Kauza se točí kolem hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Policie obviňuje skupinu z trestných činů podplácení a přijetí úplatku. V hledáčku je také sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a legalizace výnosů z trestné činnosti.

Bývalý poslanec nebo aktéři kolem VZP

Jak minulý týden informovaly Seznam Zprávy a Deník N, mezi stíhanými je například bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr. Ten však obvinění popírá. Dalšími stíhanými jsou bývalý náměstek VZP pro informatiku Tomáš Knížek, bývalý ředitel technické podpory VZP Josef Listík a Dovhomilja. Dovhomilja však už od poloviny loňského roku spolupracuje s policií.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Hlavní větev kauzy Dozimetr se týká ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku (DPP). Ve větvi týkající se VZP žádali podezřelí podle policie provize po společnostech, které pojišťovně dodávají IT služby.

Domů
Sdílet
Diskuse