Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
30. dubna 2023 19:30
Čas čtení 0:53

Prezident Petr Pavel poslal ruským vojákům jasný vzkaz. Napsal ho na vojenskou techniku, kterou Česko darovalo Ukrajině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Prezident Petr Pavel poslal ruským vojákům jasný vzkaz. Napsal ho na vojenskou techniku, kterou Česko darovalo Ukrajině
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Vlastnoručně jej napsal na armádní techniku.

Prezident ČR Petr Pavel poslal ruským vojákům jasný vzkaz. Během návštěvy Dněpropetrovské oblasti, kterou absolvoval i se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, jej vlastnoručně napsal na armádní techniku. Konkrétně na houfnici, kterou Česko darovalo Ukrajině.

Ve vzkazu hlava státu ruským vojákům říká, aby se vrátili domů. Celý vzkaz na fotografii, kterou sdílel na Twitteru, není patrný, ale zřejmě jsou tam slova „until it's too late“, tedy „dokud není příliš pozdě“.

30. dubna 2023 16:03 Čas čtení 1:20 Petr Pavel chce na Ukrajinu posílat více munice. „Rusové jí denně vystřílí až pětinásobek,“ řekl Petr Pavel chce na Ukrajinu posílat více munice. „Rusové jí denně vystřílí až pětinásobek,“ řekl

„Znám ten pocit. Vaše jednotka míří na frontu, chcete jít s nimi, chcete jít příkladem. Jako velitel jsem svým vojákům vždy stál po boku. Dnes už to není moje role. Přijel jsem, abych jim dodal odvahu,“ napsal prezident na sociální síti. „Jsme s vámi. Pomstíte své padlé, získáte zpět svou svobodu,“ povzbuzuje ukrajinskou armádu a znovu dodává: „Russia, go home!“

Pavel a Čaputová navštívili Ukrajinu společně. V rámci své návštěvy navštívili mimo jiné město Boroďanka, které na začátku invaze zničily ruské jednotky. Setkali se také ženami, které přežily znásilnění ruskými vojáky, či s rodiči, jejichž děti byly deportovány do Ruska.

Domů
Sdílet
Diskuse