Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
1. května 2023 8:44
Čas čtení 1:18

Pastrňák a spol. na mistrovství světa? Boston nečekaně vypadl v prvním kole play-off s Floridou

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Pastrňák a spol. na mistrovství světa? Boston nečekaně vypadl v prvním kole play-off s Floridou
Zdroj: Getty Images/Maddie Meyer

Suverénní celek základní části americké NHL Boston Bruins nezvládl poslední zápas série s Floridou Panthers a vypadl po prohře 3:4 z letošního ročníku play-off. Zpráva by mohla potěšit českého fanouška, jelikož klub disponuje velkými českými hvězdami.

Sedmý zápas nečekaně vyrovnané série vypadal lépe pro Boston a zástup českých hvězd. Ještě minutu před koncem vedli Bruins 3:2 poté, co se do sestavy vrátil David Krejčí a přispěl gólem a dvěma asistencemi. Odčinit nepovedený začátek, kdy s Floridou prohrávali 0:2, se povedlo taktéž Pavlu Zachovi s asistencí, a hlavně největší hvězdě Davidu Pastrňákovi, který vsítil vedoucí gól.

21. dubna 2023 19:20 Čas čtení 1:08 Češi si jako gólovou znělku na mistrovství světa zvolili Hafo od Franka Wilda a Kafuu Češi si jako gólovou znělku na mistrovství světa zvolili Hafo od Franka Wilda a Kafuu

Jenže minutu před koncem vyrovnal Montour a v prodloužení se prosadil Verhaege a Boston prohrál. Tým, jenž dominoval v základní části se 135 získanými body (na druhou Carolinu měl náskok 22 bodů), se ze soutěže poroučel již na začátku. Česká stopa nicméně z tohoto souboje nezmizí; dres Floridy totiž obléká český bijec Radko Gudas.

A to nebylo z překvapení všechno. Obhájci Stanley Cupu z minulého roku, Colorado Avalanche, taktéž vypadli v prvním kole, kdy je dokázal vyřadit Seattle. Český brankář Pavel Francouz, který se po dlouhém zranění vrátil na pozici druhého brankáře, tak pohár pro vítěze NHL neobhájí.

Možné mistrovství světa

Nyní se však nabízí otázka, co dál. Český národní tým čeká mistrovství světa a trenér Kari Jalonen by jistě uvítal pomoc českých krajánků z NHL. Tým by tak mohl být opravdu silný – v Bostonu totiž hrají kromě Pastrňáka, Krejčího a Zachy taktéž Tomáš Nosek nebo Jakub Lauko. Spolu s brankářem Francouzem a již potvrzenou posilou pro reprezentaci Dominikem Kubalíkem by se mohl vytvořit velmi silný tým.

1. května 2023 9:11 Čas čtení 0:15 Kvíz: České sportovní hlášky. Kdo „zkusil Šůšn“ a komu nesouhlasila částka? Kvíz: České sportovní hlášky. Kdo „zkusil Šůšn“ a komu nesouhlasila částka?

Zklamání z neúspěchu by totiž mohlo hráče motivovat k tomu získat nějaké ostruhy alespoň na reprezentační úrovni. Otázka však visí nad jejich zdravím. Mluví se o tom, že David Krejčí naskočil do posledního zápasu s Floridou ještě ne úplně zdravý, stejně tak Pastrňák by nemusel být stoprocentní. Francouz se zase léčil z vleklého zranění. Těžko tedy určit, jestli by jej Colorado uvolnilo.

Nadcházející mistrovství světa začíná 12. května 2023 a odehraje se na dvou místech, v lotyšské Rize a finském Tampere. Češi si základní skupinu odehrají v Lotyšsku. Čeká je, kromě Kanady, taktéž Norsko, Slovensko, Kazachstán, Slovinsko, Švýcarsko a domácí Lotyši.

Domů
Sdílet
Diskuse