Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
7. května 2023 17:01
Čas čtení 0:36

Wagnerovci zůstanou v ukrajinském Bachmutu. Ruská armáda vyhověla jejich požadavku a poskytla munici

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Wagnerovci zůstanou v ukrajinském Bachmutu. Ruská armáda vyhověla jejich požadavku a poskytla munici
Zdroj: Profimedia

Jevgenij Prigožin nejprve uvedl, že se jeho jednotka kvůli nedostatku munice stáhne, teď ale otočil.

Vůdce ruské žoldnéřské skupiny wagnerovců Jevgenij Prigožin v neděli uvedl, že od armády obdržel příslib dodávek munice. Informuje o tom TASR podle agentury AFP.

„Slíbili, že nám poskytnou veškerou munici a zbraně, které potřebujeme k pokračování operací,“ řekl Prigožin. Podle něj bude generál Sergej Surovikin napříště přijímat „veškerá rozhodnutí týkající se vojenských operací wagnerovců ve spolupráci s ministerstvem obrany“.

5. května 2023 17:36 Čas čtení 0:59 Wagnerovci se stáhnou z ukrajinského Bachmutu, nemají munici. Co šéf skupiny vzkázal Putinovi? Wagnerovci se stáhnou z ukrajinského Bachmutu, nemají munici. Co šéf skupiny vzkázal Putinovi?

V minulých dnech Prigožin veřejně pohrozil, že 10. května stáhne své jednotky z Bachmutu. Refresher tě o tom informoval v této zprávě. Podle něj od října 2022 wagnerovci obdrželi pouze 32 procent požadované munice.

Surovikin je jediný vhodný generál, míní Prigožin

Prigožin pravidelně kritizuje ruské představitele za to, že podle něj nedostatečně podporují první linii, píše BBC. V novém prohlášení uvedl, že generál Sergej Surovikin byl jmenován prostředníkem mezi ruskou armádou a wagnerovými žoldáky. „Je to jediný člověk s hvězdou armádního generála, který umí bojovat,“ řekl Prigožin. „Žádný jiný armádní generál není vhodný.“

Domů
Sdílet
Diskuse