Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. května 2023 v 18:05
Čas čtení 1:10

Miroslav Kalousek se možná vrátí do politiky. Jakou dostal nabídku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miroslav Kalousek se možná vrátí do politiky. Jakou dostal nabídku?
Zdroj: TOP 09

Kalousek by mohl kandidovat do Senátu, ve hře jsou ale i jiné možnosti.

Zdá se, že návrat starých tváří do politického života nekončí. V únoru založil spolek Nespokojení někdejší lídr ČSSD Jiří Paroubek, nyní by mohl nastat další politický comeback. Nabídku na kandidaturu do Senátu dostal bývalý ministr financí a expředseda lidovců a TOP 09 Miroslav Kalousek. Uvedl to server Seznam Zprávy. 

9. května 2023 v 16:08 Čas čtení 0:43 Kim Čong-un napsal Putinovi, ocenil jeho „obranu míru proti imperialistům“. Co ruskému prezidentovi ještě vzkázal? Kim Čong-un napsal Putinovi, ocenil jeho „obranu míru proti imperialistům“. Co ruskému prezidentovi ještě vzkázal?

Rozhodnutí padne podle Pospíšila v létě. Kalousek mluví o spekulacích

„Učinili jsme Mirku Kalouskovi nabídku, že by mohl kandidovat v Praze 2 do Senátu,“potvrdil Seznam Zprávám šéf pražské TOP 09 Jiří Pospíšil a doplnil, že TOP 09 konzultovala tento krok i se svými koaličními partnery. „ODS ví, že to panu Kalouskovi nabízíme, jsou s tím v souladu. Paní předsedkyně Markéta Pekarová Adamová to rovněž nijak nerozporovala,“ uvedl.

Pospíšil sdělil, že k nabídce se Kalousek aktuálně staví rezervovaně. V Praze 2 by jej podle Seznam Zpráv mohl čekat složitý volební souboj. Jeho protikandidátem by mohl být současný senátor a neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer. Své rozhodnutí oznámí Kalousek v létě. 

Anketa:
Uvítal*a bys návrat Miroslava Kalouska?
No, jasně. Chybí ten, kdo „za všechno může“.
Politika mě nezajímá.
V žádném případě. 
No, jasně. Chybí ten, kdo „za všechno může“.
44 %
92 Hlasů
Politika mě nezajímá.
0 %
1 Hlas
V žádném případě. 
56 %
118 Hlasů

Podle Seznam Zpráv ale není ve hře jen Senát. Jméno exministra financí ve straně rezonuje i v souvislosti s evropskými volbami. Hovoří se také o možnosti, že by kandidoval v evropských volbách s vlastním projektem. Kalousek ale dotazy redakce ohledně Senátu a dalších možnostech kandidatury označil za drby a spekulace.

9. května 2023 v 15:32 Čas čtení 1:32 V Česku roste počet dětí s rizikem závislosti na sociálních sítích. Otestuj si, jak jsi na tom ty V Česku roste počet dětí s rizikem závislosti na sociálních sítích. Otestuj si, jak jsi na tom ty

Miroslav Kalousek působil v politice od devadesátých let. Od roku 1993 do roku 1998 pracoval na Ministerstvu obrany jako náměstek ministra. V roce 1998 byl za KDU-ČSL zvolen poslancem, v roce 2003 se stal předsedou strany. Od ledna 2007 působil dva roky jako ministr financí. Do funkce se následně vrátil v roce 2010. To už ale působil v TOP 09, kterou spoluzaložil s Karlem Schwarzenbergem. Po něm se také stal předsedou strany, kterým zůstal do roku 2017. Poslaneckého mandátu se vzdal v roce 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse